© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2016 08:18:47

Kakšna bo usoda Luke Zahovića: Po sledeh govoric, da se je zanj ogrel Köln

Vse odkar se je Luka Zahović vrnil v Ljudski vrt, se mariborski navijači sprašujejo, kaj se bo s sinom športnega direktorja kluba zgodilo v prihodnosti.

Napadalec vijoličastih je namreč v štajersko prestolnico prispel s statusom posojenega igralca nizozemskega prvoligaša Heerenveena. Vrnitve 21-letnega napadalca niso vsi privrženci vijoličastih sprejeli z navdušenjem. Predvsem zato, ker je bila ta poteza Zlatka Zahovića sprta z vsemi pravili, ki jih je ravno on postavil v zvezi z nakupom okrepitev.

Dolgo časa je veljalo, da si Maribor ne izposoja nogometašev oziroma da, če si jih že izposodi, nanje ne računa resno – po logiki, da štajerski prvoligaš ne more biti poligon za usposabljanje tujih nogometašev –, a jasno je bilo, da v primeru Luka Zahovića ne bo tako.

Takoj ko se je slovenski reprezentant do 21 let iz Nizozemske vrnil v Slovenijo, je prevzel zelo pomembno vlogo v mariborski ekipi in praktično takoj povsem iz rotacije izrinil do takrat strelsko zelo učinkovitega Sunnyja. Gre mu zelo solidno. Na devetih prvenstvenih tekmah je zabil pet golov, enega je dodal še v pokalu.

In mariborski navijači so se začeli spraševati, kakšna bo Zahovićeva usoda v nadaljevanju sezone. Bo ostal do konca? Se bo januarja vrnila na nizozemsko? Se bo tja vrnil poleti? Ali pa bi utegnilo držati, da ga čaka še večji skok v bundesligo?

CELOTNO ZGODBO SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA WWW.TRAFIKA24.SI