© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
16.09.2016 16:04:22

Elsner: Čaka nas težja naloga, kot proti Gorici

Nikola Miljković

Za Luko Elsnerjem je uspešen debi na trenerski klopi Olimpije, pred njim pa je že naslednja preizkušnja.

Luka Elsner je v domačem prvenstvu na klopi Olimpije debitiral z zmago, zdaj pa je pred njim že nova preizkušnja. Zmaje čaka gostovanje pri Aluminiju, po mnenju stratega ljubljanskega prvoligaša pa je pred njegovimi varovanci precej zahtevnejša naloga, kot proti Gorici prejšnjo nedeljo.

"Prejšnji teden smo zelo dobro izkoristili v okviru priprav na naslednjega tekmeca. Izredno kvaliteten dan smo imeli v torek, ko smo opravili dva nadvse kakovostna treninga. Velik poudarek je bil na določenih segmentih, natančneje detajlih, ki bodo v nedeljo igrali pomembno vlogo v boju za novo zmago. Obenem pa smo imeli dovolj časa za predstavitev tekmeca igralcem, ki se zavedajo svoje odgovornosti," pravi Elsner, ki ne skriva zadovoljstva ob vrnitvi Roka Kronavetra na zelenice.

"Rok je treniral normalno od prejšnje nedelje, vse vaje izvaja brez težav in bolečine, tako da pričakujemo njegov pomemben doprinos že v nedeljo v Kidričevem. Moštvo Aluminija je vse prej kot naiven nasprotnik, kar je ne nazadnje potrdil z zmagama proti Mariboru in Kopru. Poleg odličnega gibanja v obrambnem delu igre imajo nekaj zelo agilnih nogometašev, ki so ob prehodih v hitre protinapade sposobni kaznovati napake nasprotnika. Predvsem pa imajo jasno idejo, kako priti do želenega učinka. Naša glavna naloga bo ustvariti določen prostor v sicer zgoščeni obrambni postavitvi tekmeca in obenem poskrbeti za ustrezen odziv po izgubljeni žogi. V mnogih segmentih igre nas čaka precej težja naloga, kot proti Gorici prejšnjo nedeljo," še dodaja 34-letni Ljubljančan na klopi aktualnih državnih prvakov.