© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
06.08.2016 18:00:54

Najboljši niso naprodaj

Nikola Miljković

V upravi aktualnega državnega prvaka so glede najboljših posameznikov ljubljanskega kluba sprejeli odločitev, da vsaj v tem prestopnem roku ne bodo prodali nikogar.


Niti Miho Zajca, ki je bil pred podpisom nove pogodbe tarča številnih klubov, niti Etiena Velikonjo, ki naj bi bil po nekaj tednih pri Olimpiji že zanimiv številnim tujim klubom. Etiketo »Ni naprodaj!« imajo okoli vratu obešeni tudi vsi ostali posamezniki, ki v Ljubljani nosijo največje breme. Če bo torej pred koncem avgusta kdo odšel, se bo poslovil zgolj eden od tistih, ki so v tem trenutku precej oddaljeni od začetne enajsterice.
"Glede nogometašev, ki so v tem trenutku naša kvaliteta in naša udarna moč, je poletni prestopni rok za Olimpijo zaključen. So člani Olimpije in ne gredo nikamor," je odločno poudaril športni direktor Olimpije Nenad Protega, nato pa vseeno priznal, da bi poletna tržnica za zeleno-bele še lahko bila zanimiva: "V tem trenutku se bolj kot s prestopi ukvarjamo z aktualnimi zadevami, poskušamo biti čim bolj osredotočeni na vsako naslednjo tekmo. Vsi se dobro zavedamo, da se moramo še izboljšati, če bomo želeli priti na raven, ki bo dovolj za prvo mesto. Temu smo se najbolj posvetili, toda hkrati se zavedamo, da imamo trenutno v igralskem kadru zgolj dva izrazita napadalca. Naša želja je, da bi pred koncem meseca pripeljali še kakšnega. Kakšen bo njegov profil, ali bo mlad ali izkušen, pa še razmišljamo. Kar drži kot pribito, je le to, da ne bomo šli z glavo skozi zid. Ali z drugimi besedami: prihod je povezan tudi s kakšnim odhodom. Toda ponavljam, najboljši so izvzeti, v mislih imam le morebitna odhoda Mimouna in Wobaya." (jb)