© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.08.2016 12:38:52

Najboljši v sezoni 2015/16? Messi zagotovo ne!

vszi

Evropski novinarji so izbirali in izbrali. V veliki finale, med najboljše tri, so se uvrstili trije nogometaši, med njimi pa ni zvezdnika Barcelone in za mnoge najboljšega nogometaša na svetu - Lionela Messija.

Po eni strani je odločitev logična, kljub vsemu pa malce nepričakovana. Med kandidati za naj nogometaša leta v sezoni 2015/16 so: Cristiano Ronaldo, Gareth Bale in Antoine Griezmann. Messi je tokrat ostal precej zadaj.
Evropska nogometna zveza Uefa bo torej izbirala med dvema nogometašema Reala in napadalcem Atletica. Cristiano Ronaldo je poleg lige prvakov v tej sezoni osvojil še naslov evropskega prvaka, Gareth Bale je poleg evropske klubske krone z Walesom odlično igral na EP v Franciji, Griezmann pa je dvakratni podprvak - klubski z Atleticom in reprezentančni s Francijo.
Tako kot v zadnjih letih so nogometni novinarji iz 55 držav članic Uefe glasovali in izglasovali. Za omenjenimi tremi je na četrtem mestu napadalec Barcelone Luis Suarez (29 glasov), šele na petem mestu pa je Messi (25 glasov). Sledijo Gianluigi Buffon (Juventus/Italija) 19 točk, Pepe (Real Madrid/Portugalska) 9 točk, Manuel Neuer (Bayern München/ Nemčija) 6 točk, Toni Kroos (Real Madrid/) 5 točk in na desetem mestu Thomas Müller (Bayern München/Nemčija) 2 točki.
Zmagovalca bodo razglasili 25. avgusta ob žrebu za ligo prvakov v Monaku. Favorit je zagotovo Cristiano Ronaldo.
V zadnji letih so zmagali Messi (2011 in 2015), Andres Iniesta (Barcelona/Španija - 2012), Franck Ribéry (Bayern München/Francija - 2013) in Cristiano Ronaldo (2014).