© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.06.2016 08:00:45

Mandarić: Moramo postati samooskrbni, zato bomo tudi prodajali

Nikola Miljković

Milan Mandarić pojasnil, zakaj bo Olimpija morala še naprej prodajati svoje najboljše nogometaše.

Milan Mandarić je pred kratkim spregovoril za hrvaški časnik Sportske novosti, kateremu je med drugim v nekaj besedah orisal tudi strategijo, s katero bo v prihodnje vodil Olimpijo. Ker je ameriški poslovnež srbskih korenin zdaj že dojel, da se v slovenskem nogometu ne vrti ogromno denarja, mu je očitno jasno, da bo moral za blagostanje v blagajni svojega kluba skrbeti tudi tako, da bo prodajal svoje najboljše nogometaše.

Pozimi je to že počel, in bil pri tem sila uspešen, saj je za Andraža Šporarja in Ezekiela Hentyja skupaj zaslužil slabih 10 milijonov evrov, kar je za slovenske razmere skorajda nepredstavljiv znesek. No, a očitno se bodo prodaje nadaljevale tudi v poletnem prestopnem roku.

"Počasi, a zagotovo korakamo naprej, pri tem pa sta ključna načrt in strategija: ne moremo zapraviti petkrat več od objektivnih zmožnosti. Napihniti moramo balon, ki bo napajal tako člansko ekipo kot tudi blagajno. Recimo temu tako: postati moramo samooskrbni … Nisem le mecen, sem tudi poslovnež. In ker je nemogoče zagotoviti priliv denarja od prodaje TV-pravic, sponzorjev in kupcev, se bomo pozicionirali tudi kot klub, ki prodaja igralce," je Sportskim novostim zaupal Milan Mandarić, ki se je včeraj že poslovil tudi od Miroslava Radovića, a je slednji odšel kot prost nogometaš ...