© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2016 19:25:19

Zavrč ostaja prvoligaš (foto)

Drago Wernig - Taka

Nogometaši Zavrča ostajajo člani Prve lige Telekom Slovenije.

To jim je uspelo, potem ko so na povratni tekmi kvalifikacij v Kidričevem igrali z Aluminijem 1:1 (0:0). Haložani so na prvi tekmi zmagali s 3:2.

Zavrčani ostajajo prvoligaši, čeprav so na obeh tekmah dodatnih kvalifikacij imeli veliko dela z Aluminijem, ki tako ostaja le pri eni prvoligaški sezoni, in sicer 2011/12.

Čeprav so domači začeli odločno, pa so bili gosti tisti, ki so prevladovali pri priložnostih v prvem polčasu. Ne nazadnje to potrjuje že razmerje v strelih na gol, domači so poslali le enega mimo vrat, gosti pa pet proti vratom in štiri mimo.

Zavrč je bil nevaren že v deveti minuti, ko je Jure Matjašič iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol. Štiri minute zatem je Ed Kevin Kokorović namučil domačega vratarja Luko Janžekoviča, ki se je izkazal tudi v 19. minuti po strelu z glavo Lovra Cveka.

V 22. minuti je s prostega strel sprožil Kokorović, Aluminijev čuvaj mreže pa je žogo odbil. Šest minut zatem je edini strel gostiteljev v prvem polčasu sprožil Dejan Krljanović, a za malo zgrešil cilj.

Še bližje je bil v 34. minuti na drugi strani Aleks Pihler, ki je z 20 metrov zatresel okvir domačih vrat. Janžekovič pa se je izkazal še v 42. minuti, ko je obranil strel Francesca Tahiraja z glavo iz bližine.

V drugem polčasu je Lovro Bizjak razveselil domače navijače, ko je v 57. minuti unovčil enajstmetrovko, ko je Robert Kurež v roko zadel Davorja Rogača.

Toda vodstvo je trajalo le pet minut, Zavrč je izenačil po prostem strelu Kokoroviča s precejšnje razdalje, na proti proti golu pa je smer žogi v gneči spremenil Pihler.

V 77. minuti se je po novem Cvekovem poskusu z glavo izkazal Janžekovič, ob koncu tekme pa sta priložnosti za domače zapravila Robert Kurež in Mitja Križan, prvi je bil nenatančen, drugemu pa je strel obranil Marko Ranilović.

Aluminij - Zavrč 1:1 (0:0)

Kidričevo: Športni park, gledalcev 1100, sodniki: Perić (Kranj), Kasapović (Ljubljana) in Vojska (Dob). 
Strelca: 1:0 Bizjak (57./11 m), 1:1 Pihler (62.). 
Aluminij: Janžekovič, Topolovec, Petrovič (od 64. Vrbanec), Rogina (od 79. Vezjak), Kurež, Krljanović, Bizjak, Čeh, Turkalj, Škoflek, Damiš (od 87. Križan). 
Zavrč: Ranilović, Cvek, Rogač, Matjašič (od 90. Karamatič), Antić, Mužek, Jakšić, Pihler, Miketić (od 74. Tišma), Tahiraj (od 62. Golubar), Kokorović. 
Rumeni kartoni: Topolovec, S. Čeh; Miketić, Kokorović, Mužek. 
Rdeči karton: /.