© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.06.2016 16:26:51

Maribor že v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa?

Drago Wernig - TAKA

Uefa je po izjavah generalnega direktorja enega od kosovskih klubov prepovedala nastop tamkajšnjim klubom v evropskih tekmovanjih.

Artan Berisha, generalni direktor prvaka KF Feronikeli, je odkril, da klubi iz Kosova ne bodo smeli igrati v evropskih tekmovanjih v letošnji sezoni. Kot je za lokalne medije navedel, je Uefa to prepovedala, ker klubi ne izpolnjujejo pogojev.

Zato bosta tako KF Feronikeli in Priština ostala brez kvalifikacij za ligo prvakov in ligo Europa. To hkrati pomeni, da bi se Maribor kot najbolje uvrščeni klub v prvem krogu kvalifikacij neposredno uvrstil v drugi krog, kjer bo nato začel svojo evropsko pustolovščino.

»Pri kriterij je povezan s finančnimi stanji klubov, pod kar razumemo revizijo računov in stanja klubov. Enostavno nismo imeli dovolj časa, da se ustrezno pripravimo, saj se je vse zgodilo v roku nekaj tednov. Drugi kriterij je neizpolnjevanje pogojev ustrezne infrastrukture. Mi se bomo še naprej trudili na vse moči, da v naslednjem letu dni izpolnimo vse pogoje ter začnemo igrati tudi v evropskih tekmovanjih,« pravi izjava povzeta po Prištinskem časniku Zera Berishe.

Uradna potrditev s strani Uefe za zdaj še ni prišla.