© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2016 15:08:28

Zlatko Zahović: V soboto bi zmagali v Madridu, kaj šele Olimpijo

Drago Wernig - TAKA

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović prepričan, da se bodo vijoličasti v soboto pokazali v pravi luči.

Na uradni predstavitvi Darka Milaniča v vlogi novega trenerja Maribora je bil prisoten tudi Zlatko Zahović. Kljub številnim in glasnim kritikam, ki si jih je nakopal na glavo po tem, ko je odpustil Krunoslava Jurčića, se ni skril prav javnostjo. Stopil je pred sedmo silo in postregel z nekaj zanimivimi mislimi. Tako o novem kot tudi starem trenerju.

"Pomembno je, da pridemo nazaj v sisteme, na katerih se je gradil Maribor, da se nogometaši odzovejo in da trener dobi povratne informacije. Naj delajo. Nič drugega ne pričakujem," pravi športni direktor vijoličastih iz Ljudskega vrta, ki je vnovič osvetlil razloge za Hrvatovo slovo: "Po pripravah smo pričakovali drugačen Maribor, nadgradnjo dela, da bo sprejemanje informacij od trenerja do igralcev steklo. Ekipa je na pripravah iz tekme v tekmo igrala slabše. Na treh tekmah ni dosegla gola. Potem pa se tudi proti Celju zgodi enako ... Ko na tekmi, na katero pride 7000 ljudi, ki pogrešajo ekipo, pričakujejo Maribor, ki bo napadel lovoriko, doživijo pa veliko razočaranje, se vprašaš, zakaj. Celje, ki je še pred dvema tednoma moralo odpovedati pripravljalno tekmo zaradi poškodb, je delovalo kot Real in Barcelona skupaj proti neki nebogljeni ekipi. Prižgal se je alarm."

Na mariborskih ulicah se govori, da se je moral Jurčić posloviti, ker je želel gojiti drugačen slog igre od pričakovanj nekaterih drugih v klubu. "Fantje pravijo, da njegovega sistema niso razumeli, niso vedeli, kje se morajo gibati. Verjamem, da jim je trener - in Kruno je vrhunski strokovnjak, delavec, odličen človek - to skušal vcepiti, a ekipa njegovega sistema ni sprejela," je poudaril Zahović in odločno zavrnil, da je želel nekdanjemu trenerju vcepiti drugačen sistem igre: "S Krunoslavom se nikoli nisva pogovarjala o spremembi sistema. On je bil trener."

PRITISK? KAKŠEN PRITISK?!
Zahović je za konec poudaril tudi to, da mu pritisk ne bo prišel do živega in da ga kritike ne ganejo preveč. "Že 27 let v nogometu, Olympiakos, Benfica, Porto ... Strah? Kakšen strah? Ne skrbi me, kako se bo ulica odzvala. Ne delam, kot ulica razmišlja, ampak tako, kot je najboljše za ekipo. Vsi delamo za aplavze, a tudi žvižgi so sestavni del nogometa. Tako je tu, tako je v Madridu, Milanu ..." pravi Zahović, ki ga ne skrbi podoba njegove zasedbe na sobotnem večnem derbiju z Olimpijo: "V soboto bomo pripravljeni, da bi zmagali v Madridu, kaj šele proti Olimpiji!"