© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.02.2016 13:06:05

Jutri predstavitev nove okrepitve, pred novinarje (bržčas) Lazović

Profimedia

Olimpija bo jutri javnosti predstavila svojo naslednjo igralsko okrepitev.

Olimpija je v ponedeljek sklicala tiskovno konferenco, na kateri sta se predstavila Julius Wobay in Miroslav Radović, jutri bodo zmaji spet zbobnali novinarje pod isto streho. Z jasnim namenom: javnosti predstaviti novo okrepitev vodilnega kluba Prve lige Telekom Slovenije.

Čeprav zmaji ob vabilu na tiskovno konferenco niso želel razkriti, s kom so se dogovorili za sodelovanje, pa dvomov praktično ni več. Že Milan Mandarić je pred dnevi v pogovoru za naš časnik potrdil, da se pogovarjajo z Dankom Lazovićem in očitno so z njim tudi sklenili dogovor. Izkušeni srbski napadalec se bo v Ljubljano preselil kot prost nogometaš, potem ko je pred kratkim prekinil pogodbo s kitajskim klubom Beijing BG.

Preden je odšel v Azijo, je Lazović, 47-kratni srbski reprezentant, v Evropi igral za številne ugledne klube. Doma je bil član beograjskega Partizana, na tujem Feyenoorda, Bayerja, Vitesseja, PSV-ja, Zenita in Rostova. V svoji klubski karieri je Lazović odigral 371 tekem, zabil 123 golov in prispeval tudi 75 podaj, glede na statistiko bi torej moral biti pomembna okrepitev Olimpije. A ker k slednji prihaja tik pred začetkom spomladanskega dela sezone, se kakopak poraja vprašanje, koliko časa bo potreboval za prilagajanje na novo okolje in tudi to, da se bo spravil v optimalno telesno pripravljenost.