© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.02.2016 14:48:37

Nikolić: Ekipa je ta, ki zmaguje in izgublja

alesfevzer.com

Za Olimpijo je še zadnja tekma pred začetkom drugega dela sezone, trener Marko Nikolić pa je zadovoljen s formo svojih varovancev.

Ljubljanska Olimpija se je včeraj pomerila z ruskim Terekom, ekipi sta se razšli brez zadetkov. "Tokratni nasprotnik je bil več kot pravšnji za generalko pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Terek je brez dvoma odlično moštvo, ki je v ruskem prvenstvu med drugim premagalo tako kakovostni ekipi, kot sta moskovski Spartak in Zenit. V tem pripravljalnem obdobju pa je z visokih 3:0 odpravil še Viktorio iz Plzna. Olimpija se je predstavila v zadovoljivi luči. Bili smo borbeni, agresivni, tekaško na visoki ravni in predvsem disciplinirani v vsakem trenutku, kar me pred tekmo s Koprom navdaja z optimizmom," je bil z videnim zadovoljen strateg zeleno-belih Marko Nikolić.

Rezultat na takšnih preizkušnjah ni v ospredju, kljub temu pa Nikolić malce obžaluje neizkoriščene priložnosti. "Glede na ustvarjene priložnosti smo bili celo nevarnejši od nasprotnika, škoda, da jih nismo izkoristili, saj bi to bila pika na i dobri predstavi moje ekipe. Rezultat na tej tekmi zagotovo ni bil v ospredju, saj sem v prvi vrsti želel videti, kako se fantje odzivajo na pritisk nasprotnika in na drugi strani v trenutkih, ko imamo mi žogo v svoji posesti. Najbolj pomembno je, da je včerajšnja generalka upravičila vsa pričakovanja. Do tekme s Koprom imamo še teden dni časa, da dvignemo raven igre," je za uradno klubsko spletno stran dejal Nikolič.

"V prvi vrsti je najbolj pomembna izvedba moštva kot celote. Dobro veste, da mora vsak posameznik svoje interese podrediti ciljem moštva, kar poudarjam od prvega dne priprav. Ekipa je ta, ki zmaguje in izgublja. Posamezniki pa so tu zato, da s svojim doprinosom pripomorejo k uspehom moštva. Zaenkrat sem z vnemo in pristopom vseh nogometašev zelo zadovoljen, prepričan pa sem, da so zmožni pokazati še več," je za konec pojasnil 36-letni srbski strokovnjak.