© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
26.01.2016 07:48:10

Še tretji Afričan pri Olimpiji: levičar, ki bo delal razliko

www.alesfevzer.com

Če se ne bo zgodilo kaj nepričakovanega, bo položaj desnega krilnega napadalca pri Olimpiji zasedel Julius Wobay.

Dvomov ni več, Olimpija je našla nogometaša, ki ga je iskala, kar še manjka, je zgolj podpis pogodbe z njim. Če ne bo prišlo do nepričakovanega zapleta, bo spomladi v Ljubljani igral tudi Julius Wobay, že 31-letni reprezentant Sierre Leone, ki je za svojo državo odigral 40 tekem in zabil tudi 14 golov; recimo toliko kot sloviti Mohamed Kallon, ki je bil svoj čas član milanskega Interja.

O tem, da je Wobay prišel na pogovore v Slovenijo, smo ekskluzivno poročali kot prvi, malce zatem nam je tudi športni direktor Olimpije Ranko Stojić potrdil, da smo z objavami na naši spletni strani zadeli v polno.

"Da, vaše informacije so pravilne. Wobay je nogometaš, s katerim se pogovarjamo. Zdi se nam zelo zanimiv, je tip igralca, ki ga iščemo," je dejal srbski funkcionar zeleno-belih in nadaljeval: "Je akcijski krilni napadalec, ki premore nemalo izkušenj, ne nazadnje je odigral kar 40 tekem in zabil tudi 14 golov za reprezentanco svoje države. Gre za nogometaša, ki bi s svojo kvaliteto na igrišču lahko delal razliko v korist Olimpije. Nanj smo postali pozorni tudi zaradi priporočil nekaterih trenerjev, ki so imeli v preteklosti veliko težav zaradi njegovih odličnih iger. Čeprav ima tudi ponudbe od drugod (v Romuniji se govori, da ga želi tudi CS Municipal Studentesc Iasi, op. p.), imam občutek, da smo na dobri poti in da bomo sklenili dogovor o sodelovanju."

Wobay naj bi sicer včeraj že prvič treniral z bodočimi soigralci, danes ga čaka temeljit test telesne pripravljenosti. Ni namreč nepomembno, da je bil pol leta brez kluba, zato se želijo zmaji prepričati, v kakšni formi je. Sicer pa še tole: Wobay izkušnje s slovenskim nogometom že ima. Leta 2014 je ponagajal Kopru v kvalifikacijah za ligo Europa, v dresu Nefčija iz Bakuja je bil nerešljiva uganka za primorsko moštvo.

stojic