© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2015 16:30:39

Domžalčani Morelu niso pogledali skozi prste

Grega Wernig

Iz domžalskega prvoligaša so sporočili, da so prekinili sodelovanje z Benjaminom Morelom.

Vodstvo kluba se je za takšno potezo odločilo po posvetu s strokovnim vodstvom. Dno pa so sodu izbili dogodki, ki so se zgodili samo nekaj minut po sredinem remiju Domžal in Maribora. Osemindvajsetletni Francoz, ki je v Domžale prišel lani poleti iz Granvilla, je po srečanju kršil načela kluba, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju, sodelovanju in mirnem reševanju morebitnih sporov.

Po koncu sinočnje tekme so igralci obeh ekip športno zapuščali igrišče. S stiskom rok, toda vsi pač ne. Zaiskrilo se je med soigralcema. Antonio Mance je očitno nekaj zabrusil Benjaminu Morelu, kar je slednjega vrglo iz tira.

Na vsak način je želel fizično obračunati s hrvaškim napadalcem, kar so preprečili nogometaši obeh ekip, nakar je zgodba imela nadaljevanje. Francoz se nikakor ni mogel pomiriti niti do prihoda v slačilnico, kjer se je očitno znova zakuhalo, saj se je kar naenkrat znašel pred vrati in naposled uporabil drugo garderobo.

morel
nkdomzale.si

S svojim dejanjem je omadeževal tudi ugled kluba. To je bila že njegova druga resnejša kršitev pravil v tem delu sezone. Prvič je bil za dva tedna odstranjen iz moštva, tokrat pa vodstvu ni preostalo drugega, kot da z njim prekine pogodbo.

"Osnova delovanja ekipe je spoštovanje med igralci. Ko nekdo tega spoštovanja ne kaže več, je potrebno ukrepati. Za dobrobit celotnega kolektiva smo se odločili za takšno potezo. Najbolj pomembno je, da kolektiv živi v sožitju in skupaj ustvarja rezultate. Vedno bomo vlekli poteze, ki bodo ohranjale zdrav kolektiv. Tako hudim in ponavljajočim kršitvam ne bomo nikoli pogledali skozi prste. Stvar je za nas s tem zaključena in vsi smo že popolnoma osredotočeni na tekmo proti Olimpiji, ki jo želimo zmagati," je odločitev obrazložil trener Luka Elsner.

Morel je za Domžale na 48 prvenstvenih tekmah dosegel devet zadetkov in dodal še pet asistenc. V tej sezoni se je med strelce vpisal dvakrat.