© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
03.12.2015 08:56:43

Realu kljub zmagi grozi izpad: Čerišev zabil, a ni imel pravice nastopa

Reuters

Na tekmi 1/16 finala španskega pokala je nastopil Denis Čerišev, ki bi moral odslužiti kazen zaradi rumenih kartonov.

Real Madrid je na prvi tekmi 1/16 finala španskega pokala v gosteh ugnal Cadiz (1:3). Prvi zadetek na srečanju je v tretji minuti zabil Denis Čerišev, ki pa sploh ne bi smel biti v postavi gostov.

Rus je namreč v pretekli sezoni, ko je bil posojen Villarrealu, dobil tri rumene kartone, kazen pa bi moral odslužiti prav na prvi pokalni tekmi v letošnji sezoni.

Takoj po začetku drugega polčasa je Rafael Benitez namesto Čeriševa v igro poslal Matea Kovačića, a seveda je bilo že prepozno.

"Z BOLEČINO V SRCU"
Cadiz je že potrdil, da bo poslal uradno pritožbo, kar pomeni, da bo srečanje zagotovo registrirano z zmago domačih s 3:0. Ostaja vprašanje, ali bo Real lahko nadaljeval s tekmovanjem v španskem pokalu, v vsakem primeru pa bo na povratni tekmi, če bo do nje prišlo, lovil visok zaostanek.

Osasuna je bila septembra izločena iz pokala zaradi podobnega prekrška, a je bilo tedaj tekmovanje še v fazi, ko je bilo igrano le eno srečanje (brez povratnega) in je prestopek avtomatsko pomenil poraz in izpad.

Predsednik Cadiza Manuel Vizcaino je po srečanju dejal: "Situacija potrebuje hitro rešitev. Na sestanku uprave smo se odločili, da bomo prijavili nepravilno postavo Reala. Predvsem zaradi spoštovanja do nogometa. To delamo z bolečino v srcu, ker je Real Madrid nam prijateljski klub. Naj odloča disciplinski sodnik."

BENITEZ NI VEDEL
Po pravilih španske zveze bi se Real lahko rešil le tako, da bi dokazal, da v klubu niso vedeli za kazen. Trener Reala je po tekmi že dejal, da mu situacija ni bila jasna.

"Klub in Čerišev nista nič vedela o tem. Villarreal nas o tem ni obvestil. Izvedeli smo med polčasom in zato smo ga zamenjali, v dobri veri. Odigrali smo dobro tekmo v težkih okoliščinah. Zmagali smo in zadovoljen sem z delom igralcev."