© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
až
28.11.2015 12:34:03

RUDAR - KRKA: Črn mesec kot motivacija

Grega Wernig

V spodnjem domu slovenske prvoligaške druščine se v drugi polovici sezone obeta prava pravcata srhljivka v boju za obstanek med elito.

V ta spopad sta vsaj trenutno še vključena velenjski Rudar in novomeška Krka, ki iščeta pot iz manjše krize, v kateri sta se znašla po zadnjih neuspehih.

Negativna serija obeh moštev zdaj v ligi skupaj traja že pet tekem. Brez zmage pa sta Krka in Rudar na zadnjih sedmih tekmah. Velenjčani so nazadnje slavili 24. oktobra na domačem igrišču proti turbulentnim Koprčanom, medtem ko so Novomeščani prav tako na domačem igrišču premagali prišleke v prvo ligo Krčane. Po zelo neuspešnem novembru se bosta moštvi pomerili še tretjič v sezoni v upanju, da bosta krivuljo uspešnosti obrnila navzgor.

rudar krka gw50
Grega Wernig

BIL JE LE SLAB DAN
Velenjčani so na lestvici mesto pred današnjim nasprotnikom zaradi dveh doseženih zadetkov več. V taboru knapov se zavedajo, da je treba hitro začeti zbirati točke v boju za obstanek, v katerem so se znašli ob jezeru. Po neuspešnem savinjsko-šaleškem derbiju preteklo nedeljo varovance Jerneja Javornika tokrat čaka še ena načeta ekipa, ki je še drugič v sezoni ostala praznih rok proti prvouvrščeni Olimpiji. "Treba je pozabiti na tekmo s Celjem, na kateri nismo bili na želeni ravni," je nasprotje z nedeljskega obračuna izpostavil napadalec Rudarja Mate Eterović, ki je v osmih nastopih, odkar je prišel iz Domžal nazaj v Velenje, zabil zgolj en gol.

086-10-kastrevec dw
Drago Wernig - TAKA

Kašnik zaradi rumenih dvakrat na tribuno

086-10-kašnik (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA

Velenjčani se lahko na vrhu lestvice kartonov "pohvalijo" kar s tremi nogometaši. Obračun s Krko bodo morali odigrati brez Davida Kašnika, ki je na savinjsko-šaleškem derbiju vknjižil že deveti rumeni karton v sezoni, kar mu je prineslo prepoved igranja na dveh tekmah. Korošec bo prvo tekmo kazni odslužil danes proti novomeški Krki, počival pa bo tudi v naslednjem krogu med tednom proti Gorici. V kader Velenjčanov se bo vrnil 5. decembra, ko bodo Ob jezeru gostili Zavrč.

Nekaj dni več za pripravo na obračun od današnjega nasprotnika so Velenjčani dobro izkoristili, zdaj je treba vse prenesti le še na zelenico in dokazati, da se forma kljub slabšim rezultatom vseeno vzpenja. "Če želimo zmagati, morata biti želja in pristop na najvišjem mogoči ravni. Čaka nas neugoden nasprotnik, vendar verjamem, da bomo pokazali pravi karakter. Ekipa je sposobna in komaj čakam, da pokažemo, da je bil poraz v Celju le slab dan!" je še pristavil Eterović, ki se zaveda, da je njegovo moštvo na zadnjih sedmih tekmah le enkrat okusilo slast zmage nad Dolenjci (ti so zmagali trikrat), a to je bilo prav letos sredi septembra v pokalnem tekmovanju (3:2).

KONČNO TEKMEC PO MERI 
Popotnica Krke pred gostovanjem v Velenju je vseeno malce drugačna. Novomeščani so se namreč pomerili z najboljšima ekipama v letošnji sezoni. Čeprav z igro niso razočarali, je rezultat jasen. Nič točk z dveh srečanj kriči po spremembah, ki jih je napovedal tudi trener Andrej Kastrevec. "Proti Olimpiji smo imeli dve veliki težavi. Smo izjemno mlada ekipa, prepričljivo najmlajša v ligi. Sedem, osem igralcev, od tega celotna zadnja linija, je mlajših od 21 let. Če proti takšnim nasprotnikom ne daš gola, ne moreš računati na uspeh. Poleg tega smo naredili le šest prekrškov, zato je treba spremeniti tudi pristop, saj je nemogoče s tako malo prekrški premagati kakovostnega tekmeca," je svoje moštvo pod drobnogled vzel 47-letni trener Novomeščanov.

086-10-javornik dw
Drago Wernig - TAKA

Ta je sicerprepričan, da bo v Velenju položaj obrnjen na glavo. "Proti Rudarju bo tekma čisto drugačna, saj prihaja tekmec po meri. Pričakujem trdo, taktično in zaprto igro z obeh strani. Menim, da ne bo padlo veliko zadetkov, a za vse navijače upam, da se motim. Tisti, ki bo prvi zadel, bo zelo blizu uspehu. Računamo, da bomo vsaj neporaženi odšli iz Velenja, čeprav bomo igrali na zmago," je dejal trener osmouvrščenega moštva med prvoligaško konkurenco. Ob jezeru bomo tako priča ostremu obračunu v boju za nove točke in malce lepši konec črnega meseca za obe moštvi.