© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2015 17:15:49

Blessing Eleke: Bogu sem se zahvalil tudi za Andraža Šporarja

www.alesfevzer.com

Napadalec Gorice Blessing Eleke upa, da bo na koncu sezone najboljši strelec PLTS, a hkrati poudarja, da to ni odvisno zgolj od njega.

V nedeljo se bosta v Prvi ligi Telekom Slovenije udarila Olimpija in Gorica; še nedolgo tega bi bil to čisto pravi derbi za vrh. Toda Novogoričani so v zadnjem času popustili in zdaj razlika med obema kluboma znaša že štirinajst točk. Zmaji bodo tako v vlogi favorita, vse drugo kot njihova zmaga bi bila presenečenje. Tudi zaradi tega, ker so v tej sezoni že premagali Gorico, in to dvakrat, hkrati z razliko v golih 7:1.

Marsikaj bo na tekmi v Stožicah odvisno od Andraža Šporarja in Blessinga Elekeja. Gre za vodilna strelca slovenskega prvenstva, Šporar je zabil 17 golov, Eleke 11. Slednji bo željan dokazovanja tudi zaradi tega, ker se še naprej šušlja, da ga spremlja prav Olimpija, pri kateri zagotovo že načrtujejo življenje po Šporarjevem odhodu. Da bo slednji odšel, ni dvoma, vprašanje je le, kdaj se bo to zgodilo.

Seveda bo Eleke motiviran tudi zaradi stanja na lestvici strelcev, vsak napadalec, ki redno zabija gole, sanja o tem, da bi sezono končal kot najučinkovitejši. "Zgolj bog ve, ali ga bom ujel ali ne," bitko za najboljšega strelca v svojem slogu višjim silam prepušča sila verni Eleke, ki je za allnigeriasoccer.com še dodal: "Njemu je uspelo z božjo pomočjo. In če bog želi, da zabijem več golov kot Šporar, potem jih tudi bom. Bogu sem se zahvalil tudi za Šporarja, saj ni zgolj njegova zasluga, da je najboljši strelec." Prijazno od 19-letnika iz Nigerije, ni kaj …