© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
21.11.2015 11:12:15

Ezekiel Henty: Prepričan sem, da bom zadel!

Grega Wernig

Junak prvega večnega derbija v letošnji sezoni, fantastični nigerijski napadalec Ezekiel Henty, tudi pred današnjo tekmo z Mariborom kar prekipeva od pozitivne energije.

Trenutno četrti strelec prve lige in njen prvi asistent (sedem golov in sedem podaj) pričakuje dobro tekmo. "In prepričan sem, da bom znova zadel! Rad imam velike tekme in dvoboj z Mariborom je največja tekma v Sloveniji. Rad igram na takšnih dvobojih, vedno z veseljem igram proti Mariboru, ker je večni derbi popolnoma drugačna tekma. Raven igre na tem obračunu je po navadi precej višja, tempo je veliko hitrejši, višji. Za to tekmo moram biti bolj učinkovit, dokazati moram, da sem zelo dober igralec, in to bom storil v soboto. Ne razmišljam preveč o razpletu, želim le uživati in dati vse od sebe, zase in za svojo ekipo," je odločno zatrdil Henty.

Henty se z nasprotniki ne obremenjuje. "Ne zanima me njihova obramba, vseeno mi je, ali bo boljša ali ne. Brigam se samo zase, igram zase, razmišljam le o sebi. Na tej tekmi bom pomemben jaz, ne obrambni igralci," je še enkrat odločno zatrdil nekdanji nogometaš Gorice, Perugie, Spezie in Milana in nadaljeval: "Vseeno mi je, ali me podvajajo, vseeno mi je tudi, ali me pokrivajo trije. Stekel bom na zelenico in poskušal biti čim bolj prisoten pri naših akcijah. Če ne bi bil, potem bi bilo nekaj narobe, obrambni igralci bi vedeli, da so naredili dobro delo. Zato bom poskušal čim več sodelovati v igri. In ponavljam, prepričan sem, da bom znova zadel!"