© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
21.11.2015 08:43:57

V Franciji spet igrajo, PSG v dresih s sporočilom (video)

Teden dni po grozovitih napadih v Parizu s prvenstvenimi tekmami nadaljujejo tudi v francoski ligi.

Prvi dvoboj je bil odigran že v petek, v Bastii je domače moštvo premagalo Lyon. Stadion je bil precej manj poln, kot bi bil verjetno sicer, številni gledalci so zaradi strahu pred novimi napadi raje ostali doma. Tisti, ki so prišli na tekmo, so se 130 žrtvam pariške tragedije poklonili z minuto molka, prižganimi svečkami in petjem himne pred začetkom srečanja.

Varnostni ukrepi so bili močno poostreni, tako bo tudi na vseh današnjih in jutrišnjih dvobojih. Vodilno moštvo lige PSG gostuje v Lorientu, tiskovna konferenca pred tekmo pa je seveda minila v znamenju pariških dogodkov. "Naše sporočilo je, da je kljub šoku in vsemu, kar se je zgodilo, naše delo igranje nogometa in to bomo počeli še naprej. Ne glede na vse, mora iti življenje naprej," je dejal trener Parižanov Laurent Blanc.

Slednji je bil zaradi številnih vprašanj, ki so bili povezani z morijo pred tednom dni, že precej nervozen. "Če me vprašate le še eno vprašanje o tem, bom zapustil tiskovno konferenco," je dejal v nekem trenutku. Nogometaši PSG-ja bodo na današnji tekmi sicer nosili črne drese z napisanim sporočilom "Je suis Paris" na prsih.