© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
20.11.2015 17:52:39

Pravo bogastvo za Stonesa

Reuters

Pred dobrima dvema letoma je v dresu Evertona odigral svojo prvo tekmo v premier ligi, zdaj pa je že eden glavnih zvezdnikov ekipe in tudi angleški reprezentant.

Seveda gre za branilca Johna Stonesa, ki ga že snubijo precej večji klubi od modrih iz Liverpoola. Tako naj bi na Evertonov naslov prišlo že več ponudb Chelseaja, ki so jih gladko zavrnili. Zadnja med njimi naj bi bila vredna celo 55 milijonov evrov, a so na stadionu Goodison Park prepričani, da za svojega 21-letnika lahko iztržijo še več.

Za Stonesa se med drugim zanima Manchester United oziroma njegov trener Louis van Gaal, prav tako je med interesenti tudi Barcelona, tako da se za nadarjenega branilca obeta hud boj.

Že poleti so iz Evertona sporočili, da fant ni na prodaj, vendar naj bi se v klubu dogovorili, da mu bodo dali proste roke, če kdo zanj ponudi 65 milijonov evrov. Pod to vsoto pa se ne nameravajo spustiti.

Zdi se, da bi se temu znesku še najlažje odrekli pri Chelseaju, čeprav Jose Mourinho pravi, da pozimi ne bo iskal igralcev, s katerimi bi okrepil zasedbo, saj zaupa svoji ekipi. Na drugi strani pa trener Evertona Roberto Martinez ostaja povsem miren: "Sploh me ne skrbi, v januarskem prestopnem roku naši najboljši igralci ne bodo odšli nikamor. Poleg tega nimamo težav z denarjem, tako da nam sploh ni treba prodajati."