© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2015 11:32:04

KOPER - RADOMLJE: Nazaj tja, kjer so se veselili sploh edine

Arsen Perić

Nikogar ne gre odpisati kar tako, toda zdaj se že zdi skorajda nemogoče, da bi se Radomlje izognile temu, kar pa je bil glavni cilj kluba iz okolice Domžal.

Pri novincih med prvoligaško konkurenco se lansko poletje niso slepili; iskreno so priznali, da jih čaka krčevit boj za obstanek, ki ga bodo težko dobili, a bodo naredili vse za to, da bodo kar najdražje prodali svojo kožo.
Bele zastave res niso izobesili, bile so tudi tekme, ko je Radomljanom veljalo zaploskati. Toda je že tako, da je bilo porazov občutno več. Četa Dejana Djuranovića jih ima največ med vsemi v ligi (20), ima tudi najmanj zmag med vsemi (3). Če temu dodamo še najmanj doseženih in največ prejetih golov v sezoni, potem kar enajst točk velik zaostanek za Krko in Gorico res ne preseneča. V teoriji bi bilo zaostanek še mogoče izničiti, v praksi bo to misija nemogoče. A nogomet vsakodnevno preseneča, zato imajo Radomljani vsaj pravico, da še verjamejo. Ne nazadnje jih tokrat čaka gostovanje na stadionu, na katerem so dosegli enega od svojih redkih vrhuncev prvoligaškega udejstvovanja. Radomlje so 24. septembra lani osvojile Bonifiko, zmaga z 2:1 je bila edina, ki so jo dosegle na gostovanjih! Koprčani so tedaj bržčas podcenjevali nasprotnika, saj do tistega trenutka radomeljska četa ni slavila na niti eni tekmi.
Zdaj podcenjevanja zagotovo ne bo, vseeno pa se zna zgoditi, da bo Koper obračun vzel nekoliko bolj z levo roko. Ne zaradi nasprotnika, bolj zaradi tega, kar primorskega prvoligaša čaka naslednji teden. Tedaj bo Koper odigral povratno tekmo polfinala pokala z Domžalami, preboj v finale je v tem trenutku glavni in tudi edini cilj sezone. Če bo torej Rodolfo Vanoli dodobra premešal začetno enajsterico, to ne bi smelo biti presenečenje. Zagotovo v njej ne bo Ivice Guberca, slednji je kaznovan, zanimivo bo videti, koga vse bo še Italijan ob vrnitvi v slovensko nogometno prvenstvo spočil pred gostovanjem ob Kamniški Bistrici.