© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
28.03.2015 10:48:10

Ko si na tleh …

Nikola Miljković

Odločitev Izeta Rastoderja, da zavrne ponudbo Milana Mandarića za "prevzem" Olimpije, je med navijači ljubljanskega kluba še poglobila pesimizem, ki je že nekaj časa njihov vsakodnevni spremljevalec.

Če so bili privrženci nekoč uglednega nogometnega kluba iz glavnega slovenskega mesta dolgo časa prepričani, da je edina rešitev Olimpije pogojena s tem, ali se bo javil kdo, ki bo pripravljen poplačati Rastoderja, je zdaj zvodenelo še to upanje. Zadnje? Morda.

Težko je pač oceniti, kakšni so Rastoderjevi načrti z Olimpijo. Še pred začetkom nove sezone je bila na poti v prepad; zdelo se je, da so nad njo vsi dvignili roke. Pa je prišlo do preobrata – kdo ve, katerega že. Zmaji so spet zaživeli, dobili uglednega opremljevalca, nekaj zanimivih okrepitev, odigrali so prijateljsko tekmo s Chelseajem, zatem se je vrnil še športni direktor Milenko Aćimović.

"Morda pa zdaj bo," so držali pesti optimisti. Delno so imeli prav. Rezultati so ne glede na vse boljši, kot so bili ob koncu pretekle sezone. Toda lovorike spet ne bo; prvenstvena je predaleč stran, pokalna zakockana. Vmes se je zgodila še dolgo pričakovana in zdaj že famozna skupščina, po kateri je Rastoder zgolj dodatno okrepil svoj primež okoli Olimpije. To pa je tudi tisto, kar večino navijačev najbolj moti.

In ko je v javnost prišlo, da je bogati poslovnež zavrnil srbskega kolega z ameriškim potnim listom, je postalo dokončno jasno: Rastoder resnično noče niti pomisliti na to, da bi odšel. Toda kaj to pomeni? Bo zdaj le razvezal malho z denarjem in posledično poskrbel, da bo Olimpija prišla na raven, na kateri se bo lahko vsaj dostojno kosala z Mariborom?

Kot rečeno: težko je razpredati o tem, saj Rastoder bolj ali manj molči. Pred dnevi je klubske načrte za prihodnost zgolj skopo opisal z besedami, "da je treba ustvariti močno ekipo, ki bo sposobna postati vodilna". Navijači pa … Hja, zdi se, da so ti zdaj res na tleh. Obupani in dokončno premagani. Ali pač?

Kar zadeva ekipo Olimpije, je vsekakor spodbudna novica, da Andraž Šporar dobro okreva po poškodbi stegenske mišice, ki jo je staknil na zadnjem večnem derbiju z Mariborom. "Iz dneva v dan se stanje izboljšuje. Sicer treniram po prilagojenem programu, tako bo še nekaj dni, potem pa bi se že lahko priključil soigralcem pri polni obremenitvi. V vsakem primeru pa ne želim prehitevati dogodkov, saj se lahko poškodba zadnje stegenske mišice hitro obnovi," je za klubsko stran povedal nadarjeni napadalec in priznal, da bi se lahko na zelenice vrnil že naslednji konec tedna.

Tedaj se bo Olimpija v Stožicah pomerila z Zavrčem, nato pa jo le nekaj dni pozneje (8. aprila) vnovič čaka obračun s Štajerci. In novo soočenje z realnostjo?