© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.03.2015 09:03:41

2. SNL: Zelo zanimivo, zelo stresno

Arsen Perić

Ta konec tedna na prvoligaških stadionih zaradi reprezentančnega premora ne bo tekem, zato pa bo nadvse živahno na drugoligaškem prizorišču.

Danes so na sporedu štiri preizkušnje, toda v središču pozornosti bo jutrišnji obračun v Kidričevem, kjer se bodo v derbiju 18. prvenstvenega kroga udarili nogometaši Aluminija in Triglava.

V uvodnih 180 spomladanskih minutah ekipe z vrha lestvice niso bile prepričljive. Z izjemo Aluminija, ki se lahko pohvali s stoodstotnim izkupičkom, s čimer je napovedal resno kandidaturo za naslov prvaka. Pomembna je bila zlasti zadnja zmaga v Tolminu. "Drži, da smo v prvih dveh krogih nadaljevanja prvenstva opravili velik posel. Potrdili smo dobro delo v pripravljalnem obdobju ter nadgradili jesenske dosežke. Tudi s pomočjo dodane vrednosti, ki jo za našo ekipo predstavlja Dejan Školnik," pravi trener Damijan Romih.

Nekdanji član Maribora in Nacionala ter nekdanji mladi hrvaški reprezentant se je po gromozanskih težavah s poškodbami na igrišče vrnil po skoraj dveh letih in pol. V kakšnem stanju je? "Vemo, kaj vse je preživljal v preteklem obdobju, zato je popolnoma jasno, da njegova telesna pripravljenost še ni na želeni ravni, vendar napreduje iz tedna v teden. Prav tako iz tekme v tekmo dokazuje svojo kakovost. Je odličen igralec, hkrati tudi ambiciozen in motiviran za naporno delo," je odvrnil trener Aluminija.

Jutri je pred njim in njegovimi varovanci naslednji velik izziv, v Kidričevo prihaja Triglav. Gre za dvoboj, ki bi utegnil pomembno vplivati na razplet na vrhu. "Za nas je pomembna vsaka tekma. Še zlasti zdaj, ko so si moštva z vrha privoščila nekaj spodrsljajev. To prav tako razkriva, da so ekipe izenačene, prvenstvo bo zelo zanimivo in tudi stresno. Morda bodo končne odločitve padale v zadnjem krogu, v zadnjih minutah tekem," je povedal Romih in v pričakovanju dvoboja s Triglavom pristavil: "Kranjčani so zasedba, ki zna igrati dober nogomet, a ima tudi svoje slabosti, ki jih bomo kakopak skušali unovčiti. Seveda si želimo vsega izkupička in storili bomo vse, da bi dosegli namen. Odločale bodo malenkosti, dnevna forma."

883-17-sturm nm
Nikola Miljković
Med tistimi, ki so si prejšnji konec tedna privoščili spodrsljaj, je tudi Triglav, ki je na svojem stadionu pokleknil pred lokalnim rivalom Šenčurjem. "Takoj po porazu je bila seveda prisotna slaba volja, saj nekaj ni bilo v redu. A ko smo pogledali analizo tekme, smo ugotovili, da sploh nismo igrali slabo. Imeli smo vse niti igre v svojih nogah, tudi priložnosti smo si ustvarili, žal jih nismo izkoristili. V oči bode dejstvo, da smo oba zadetka prejeli iz protinapada. Toda kemija v moštvu se ni spremenila, glave so še vedno na pravem mestu, navsezadnje smo še vedno tik pod vrhom. Nič nismo izgubili, le malce smo si otežili delo, zato komaj čakamo naslednje obračune," je povedal Klemen Šturm, ki je neuspeh proti sosedom zaradi kazni spremljal s tribune.

Jutri se bo v Kidričevem kljub težavam s poškodbo gležnja skoraj gotovo vrnil v začetno enajsterico. "Brez vsakega dvoma bo to zelo pomembna tekma. Aluminij ima dobro, kakovostno ekipo in bo zagotovo zahteven nasprotnik. A to še ne bo odločilna tekma. Igralci si nadvse želimo zmage in vse bomo dali od sebe, da bi si zagotovili ves izkupiček."

Za Gorenjce je obetavno spoznanje, da proti moštvom z vrha kot po pravilu igrajo zelo dobro. "Menim, da je glavna težava pri nas samih. Proti ekipam z dna lestvice igramo veliko slabše kot proti tistim, ki krojijo vrh. Jutri bo motivacija na najvišji ravni in vsekakor merimo zgolj in samo na zmago. V nadaljevanju sezone pa se nadejam boljših izkupičkov tudi proti slabše uvrščenim ekipam, saj lahko le tako naredimo vidnejši rezultat," poudarja Klemen Šturm.

V današnjem poznem popoldnevu bo zelo zanimivo tudi na stadionu Matije Gubca, kjer Krčani v obračunu s Tolminom pričakujejo prvo spomladansko zmago, nogometaši Doba upajo na ves izkupiček v Veržeju, Ankaran si bo na svojem igrišču prizadeval upravičiti vlogo favorita proti Dravinji, namen igralcev Šenčurja v obračunu s Šmartnim je oplemenititi točke z gorenjskega derbija.


18. krog 2. SNL

ANKARAN HRVATINI - DRAVINJA KOSTROJ (danes ob 16.00)
ŠENČUR - ŠMARTNO 1928 (danes ob 16.00)
FARMTECH VERŽEJ - ROLTEK DOB (danes ob 16.00)
KRŠKO - TKK TOLMIN (danes ob 18.00)
ALUMINIJ - TRIGLAV (jutri ob 16.00)

LESTVICA
 1. Krško            17   10   4   3   30:19  34
 2. Triglav Kranj    17    9   4   4   31:19  31
 3. Aluminij         17    9   3   5   25:11  30
 4. Roltek Dob       17    9   2   6   25:15  29
 5. TKK Tolmin       17    8   2   7   30:23  26
 6. Ankaran-Hrvatini 17    6   6   5   23:20  24
 7. Farmtech Veržej  17    6   4   7   24:27  22
 8. Šenčur           17    5   3   9   16:29  18
 9. Dravinja Kostroj 17    3   5   9   25:31  14
10. Šmartno 1928     17    1   5  11   14:49   8