© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
21.02.2015 17:44:56

Maribor prepričljiv proti Rudarju

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti s 3:0 boljši od zasedbe iz Velenja.

Mariborčani in Velenjčani so za zaprtimi vrati Ljudskega vrta odigrali generalko pred začetkom drugega dela prvenstva, po kateri ima Ante Šimundža veliko več razlogov za zadovoljstvo kot Jernej Javornik.

Vijoličasti so prevladovali od od prve do zadnje minute, še zlasti pa v drugem polčasu, ko so dosegli tudi vse tri gole za končnih 3:0. Najprej se je s sijajnim golom s strelom z razdalje v 57. minuti izkazal Ibraimi, štirinajst minut zatem je Volaš unovčil podajo Zahovića, ki je sodeloval tudi pri tretjem golu v končnici dvoboja, ko je Džinić po njegovem strelu žogo preusmeril v lastno mrežo.

Dvanajstkratni prvaki so se predstavili v postavi Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler (od 60. Janža), Bohar (od 60. Sallalich), Filipović, Ndiaye (od 60. Mertelj), Ibraimi (od 83. Hotić), Tavares (od 60. Zahović), Volaš, barve knapov pa so od uvodnega piska sodnika Borošaka branili Rozman, Krefl, Džinić, Kašnik, Klinar, Stjepanović, Tolimir, Radujko, Bolha, Kocić in Babić, priložnost za dokazovanje so dobili še Plesec, Jahić ter Omerović.