© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
21.02.2015 08:43:06

Dare Vršič: Tudi ko sem na kavču

Mariborčani bodo v drugi del sezone krenili brez pomembnega člena ekipe. Dare Vršič ima poškodovano koleno in bo bržčas moral na artroskopijo, kar bi pomenilo, da bi bil z igrišč odsoten vsaj tri tedne.

Mariborčani so v petek dopoldne trenirali na pomožnem igrišču za vzhodno tribuno Ljudskega vrta. Toda ne v popolni zasedbi, s soigralci se nista potila Dare Vršič in Jean-Philippe Mendy, ki ga ovira bolečina v predelu pogačice, a napovedi o nadaljevanju aktivnosti francoskega napadalca s polno obremenitvijo so spodbudne. Z izkušenim vezistom je nekoliko drugače. Zaradi poškodbe zunanjega meniskusa desnega kolena bo bržčas moral opraviti kirurški poseg.

Mar naj delam dramo? Osredotočen sem zgolj in samo na to, da bom storil vse, ampak res vse, kar je v mojih močeh, da bi znova čim prej igral. In da bom pravi. S tem imam že kar nekaj izkušenj, zato sem prepričan, da bo vse v najlepšem redu. Miselno sem dovolj močan, da mi bo to uspelo.

"Bil sem že na treh pregledih, v ponedeljek me čaka še zadnji in takrat se bo klubska zdravniška služba dokončno odločila, kako in kaj. Vendar vse kaže, da bo potrebna artroskopija," je pojasnil 30-letni Apačan. Njegove težave niso od včeraj. "V drugem delu priprav v Turčiji sem začutil bolečino, ki se je potem le še stopnjevala, in takoj sem vedel, kaj se dogaja. Ker sem nekaj podobnega doživel že pri Austrii. Takrat sem iz dneva v dan, iz tedna v teden upal, da se bo stanje izboljšalo, vendar se ni in po desetih mesecih mi ni preostalo drugega, kot da sem odšel na operacijo, ki je rešila težave. Zdaj se vse skupaj ponavlja, koleno mi preskakuje na popolnoma enak način. Tudi takrat, ko se doma denimo zleknem na kavč pred televizijo," pravi Dare Vršič, ki medtem ni na počitku, ampak je stalni gost fitnesa. "Delam na polno. Prizadevam si, da bi telesno pripravljenost kljub vsemu ohranil na čim višji ravni."


Toda v primeru artroskopije se prisilnemu počitku vendarle ne bo mogel izogniti. "Močno upam, da bom čez tri tedne, morda mesec dni, znova na igrišču," je pristavil odlični igralec zvezne vrste. Njegov glas je bil zelo miren. "Mar naj delam dramo? Osredotočen sem zgolj in samo na to, da bom storil vse, ampak res vse, kar je v mojih močeh, da bi znova čim prej igral. In da bom pravi. S tem imam že kar nekaj izkušenj, zato sem prepričan, da bo vse v najlepšem redu. Miselno sem dovolj močan, da mi bo to uspelo."

vrsic partizan dw


Dejstvo je, da se je poškodba zgodila v najbolj neprimernem trenutku, prihodnji konec tedna se bodo nadaljevali boji za prvenstvene točke. "Ves čas priprav sem se odlično počutil. Bil sem na dobri poti k želeni formi, ampak kaj hočemo. Pripetilo se je, kar se je, in zdaj si je treba prizadevati, da bo okrevanje potekalo po predvidenem programu." Kakšna pa je podoba ekipe? "Na prijateljski preizkušnji je treba vedno vzeti v zakup, da je prisotna utrujenost, zato je za konkretnejše ocene prezgodaj, a menim, da smo v primerjavi z zadnjimi pripravami naredili korak naprej," je odvrnil Dare Vršič.
Vijoličasti bodo spomladi na vrhu lestvice lovili Domžalčane, ki imajo tri točke več. Resda tudi tekmo več, pa vendarle. "O drugih ne smemo razmišljati. Vemo, kaj smo in kdo smo. Naš edini cilj je zmagovati tekmo za tekmo, da stvari postavimo na svoje mesto," je odločen nogometaš, ki je v dresu z državnim grbom zbral 13 nastopov in se trikrat vpisal med strelce.