© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.02.2015 20:03:55

Elsner: Boleče koristno

Nikola Miljković

Avstrijski tretjeligaš je bil v prijateljski tekmi boljši od kombinirane domžalske zasedbe.

Luka Elsner je bil po dozdajšnjih prijateljskih preizkušnjah pogosto kritičen do svojih varovancev, v današnjem popoldnevu v Medulinu je njegov pritisk skoraj gotovo znova dosegal ekstremne vrednosti. Njegovi varovanci so namreč dobili zaušnico, avstrijski tretjeligaš Lafnitz jih je premagal s kar 3:0 (2:0). Že res, da so udarni možje vodilne ekipe v slovenski prvoligaški druščini počivali, toda takšnega razpleta vendarle ni bilo pričakovati.

Fantje, ki so dobili priložnost, je niso izkoristili, naslednje morda ne bo še nekaj časa. Zaradi okrevanja po poškodbi so sicer manjkali Dejan Milić, Nejc Vidmar, Kenan Horić, Zeni Husmani, Juninho, Gaber Dobrovoljc, Jorrin John in Yann Mvita Nkelu, v kadru ni bilo Antonina Trillesa, Nejca Skubica, Darka Zeca, Uroša Koruna, Dejana Trjkovskega, Matica Črnica, Slobodana Vuka, Veljka Simića, Žana Majerja, Aladina Šišića, Benjamina Morela in Mateja Eterovića. Večina jih bo gotovo zaigrala že na jutrišnji generalki pred nadaljevanjem prvenstva proti vodilnemu drugoligašu iz Krškega, dvoboj ob Kamniški Bistrici se bo začel ob 14. uri.

"Poraz ni presenetljiv, je pa po tako dolgi poti zagotovo neprijeten. Kljub temu je bila tekma zelo koristna, saj je pokazala, kako trnova je pot od mladinske do članske selekcije. Večina fantov je dobila odgovor, kaj vse morajo v prihodnje še storiti, da se bodo lahko kosali s konkurenco na članski ravni. V dvoboju z avstrijskim tretjeligašem je bilo očitno, da je preskok precejšen. V prihodnje morajo sami osebno, ob pomoči kluba, vložiti še veliko dela, da bodo ta preskok tudi naredili. V tem trenutku morajo igralci narediti še velik korak naprej, da bi se lahko čez določen čas enakovredno kosali na takšni tekmi. Nekateri porazi so le boleči, tokratni pa je boleč, a hkrati koristen, saj je pokazal našo trenutno raven v tej sestavi in kje moramo biti čez nekaj mesecev oziroma let," se je razgovoril domžalski strateg.