© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.12.2014 15:21:03

Joshua Parker blizu podpisa s prvakom?

Arsen Perić

Poročali smo že, kako obstaja velika verjetnost, da bo Joshua Parker v zimskem prestopnem roku zapustil Domžale.

Reprezentant Antigve in Barbude je v klub iz mesta ob Kamniški Bistrici prišel julija lani. V Angliji rojeni napadalec je v tem času v slovenskem prvenstvu odigral 42 tekem in na njih zabil 14 golov, v tej sezoni se je med strelce vpisal trikrat. Njegove dobre igre seveda niso ostale neopažene, iz domžalskega kluba pa so tudi že sporočili, da mu ne manjka ponudb.

parker GW1_3716
Grega Wernig

Parker, ki je zaradi kartonov izpustil zadnji dvoboj s Celjem, se še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero. Srbski mediji pa so se že razpisali, da je blizu dogovora s Crveno zvezdo. Rdeče-bele, ki branijo naslov srbskega prvaka, v tej sezoni pesti kronična neučinkovitost.

Na petnajstih prvenstvenih tekmah so zabili vsega 18 golov, kar je natanko dvajset manj od glavnega konkurenta za naslov prvaka Partizana. Neučinkovitost jih je stala kar nekaj točk, z izkupičkom 9-5-1 namreč pomeni, da so si črno-beli po polovici prvenstva priigrali šest točk naskoka. Odgovorni v klubu zato mrzlično iščejo (dva) napadalca, s katerim bi postali bolj nevarni za nasprotnikov gol.

Prvi na njihovem seznamu želja je bil izkušeni slovenski reprezentant Milivoje Novaković, ki pa je Beograjčanom že dejal, da ima svoje načrte in da v njih enostavno ni Crvene zvezde. Zdaj je očitno njihov glavni kandidat Joshua Parker, ki mu pogodba z dvakratnim slovenskim prvakom poteče maja prihodnje leto. Beograjčani so ga nekajkrat spremljali in bili zadovoljni z videnim.

parker GW1_7841
Grega Wernig

Srbski mediji poročajo, da so bili v igri še nekateri drugi, bolj izkušeni igralci. Vendar ima Crvena zvezda trenutno veliko težav s financami, zato so se odločili za 24-letnega člana Domžal, ki jim je po tej plati najbolj dostopen. Dogovor naj bi bil tik pred realizacijo in zdi se, da se bo Parker 8. januarja na pripravah pred nadaljevanjem sezone pridružil Nejcu Pečniku in druščini.