© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
02.10.2014 16:47:12

Violam hočejo podariti zmago

Drago Wernig - TAKA

Po gostovanju v Gelsenkirchnu v Mariboru razmišljajo o Olimpiji.

Za slovenskimi prvaki je še ena uspešna zgodba na mednarodnem prizorišču. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so se v obračunu s Schalkejem predstavili v odlični luči, toda časa za pretirano obujanje spominov na dogajanja v Gelsenkirchnu vendarle ni. Pred vijoličastimi je nov domači izziv. Največji! V soboto pod Kalvarijo prihaja Olimpija, Viole bodo na večnem derbiju proslavile 25. rojstni dan, Marcos Tavares in soigralci bi jim seveda radi podarili zmago.

Mariborčane je v Gelsenkirchnu spodbujalo rekordnih 1300 navijačev. "Vsa čast jim, da so nas prišli spodbujat tako daleč. Brez njih nam gotovo ne bi uspelo dosegati takšnih rezultatov," je prepričan Aleksander Rajčević, s svojim partnerjem v obrambi se strinja tudi Marko Šuler: "Dajejo nam prepotrebno energijo. Močno upam, da jim vračamo z enako mero in verjamem, da bo podpora še naprej takšna."

Zdaj je čas za nov izziv, za nov preklop. Vijoličasti morajo misli znova preusmeriti na domače prizorišče, kar jim v bližnji preteklosti ni najbolje uspevalo, tokrat bi vendarle moralo biti drugače. Ker bo jutri na nasprotni strani Olimpija, v Ljudskem vrtu se bo zgodil prvi večni derbi v tej sezoni. Motivacije bi moralo biti več kot dovolj, za še nekaj dodatne bo gotovo poskrbelo praznovanje 25. rojstnega dne Viol. "Vsekakor bomo naredili vse, da navijačem podarimo zmago," je enotno sporočilo igralcev. "Preklop prav gotovo mora biti boljši, kot je bil zadnji. Menim, da je ekipa dozorela. V preteklosti smo že dobro igrali tudi po evropskih preizkušnjah. Verjamem, da bomo najboljši, da bomo na najvišji ravni," je odločen Aleš Mertelj, optimist je tudi Željko Filipović: "Zmaga, zanima nas le zmaga. Spet bo treba 'na glavo', prvenstvo je prioriteta. Vemo, da bo težka tekma, dati moramo vse od sebe in seveda upam na dober rezultat."