© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.08.2014 22:11:31

Uspelo jim je v osmem poskusu

Grega Wernig

Goričani so se končno veselili prve prvenstvene zmage, za katero seveda verjamejo, da je začetek uspešnejšega obdobja, Radomlje ostajajo brez točke.

Kdo se bo naposled veselil prve zmage? To je bilo v pričakovanju dvoboja v Novi Gorici najbolj pogosto vprašanje, razpletlo se je po okusu Luigija Apollonija in njegovih varovancev, ki so se uspeha veselili na osmi preizkušnji v tej sezoni. Pred tem so se brez želenega dosežka dvakrat predstavili v kvalifikacijah za ligo Europa, štirikrat v prvenstvu in med tednom še v superpokalu.

Otvoritev dvoboja in nasploh prvi polčas je postregel s pričakovanim scenarijem. Gostitelji so imeli žogo več v svojih nogah, a so bili premalo zbrani in preveč neučakani, na nasprotni strani so novinci v prvoligaški druščini pretili iz protinapadov. Ko se je že pred odhodom na odmor poškodoval Makinwa je kazalo, da se Goričanom znova ne obeta nič dobrega, toda nadaljevanje se je za štirikratne prvake začelo sanjsko. Že v 25 sekundi drugega dela se je v gneči pred vrati najbolje znašel Majcen in napovedal začetek radomeljskega konca. Po zaostanku so bili gostje prisiljeni zaigrati bolj tvegano, kar je bila kakopak voda na goriški mlin, toda modro-beli so drugi gol vendarle dosegli iz prekinitve, po podaji Džuzdanovića je z glavo zadel Vetrih.

Nogometaši Radomelj so se bolj kot ne vdali v usodo, kar so Primorci v končnici unovčili še z dvema goloma. Najprej je domiselno akcijo zaključil Širok, v sodnikovem podaljšku pa se je Majcen po soočenju z Drakovićem veselil še dvojega drugega gola za končnih 4:0.

V Športnem parku so si naposled lahko oddahnili, od srca se jim je odvalila velika skala, v nadaljevanju sezone bi moralo biti lažje. Še zlasti v primeru, če se bo igralska zasedba do konca prestopnega roka še okrepila in znova dobila močnejši italijanski pridih. Na drugi strani so Radomlje v prvem polčasu znova dokazale, da niso po naključju med elito, toda po hitrem zaostanku v nadaljevanju se jim je porušil sistem in do konca se niso več pobrali, zdaj so edina ekipa brez osvojene točke.


GORICA - RADOMLJE 4:0 (0:0)

Nova Gorica - Stadion v Športnem parku 500 gledalcev. Glavni sodnik: Roman Glažar (Ptuj).
Strelci: 1:0 Majcen (46), 2:0 Vetrih (66), 3:0 Širok (87), 4:0 Majcen (92).
GORICA: Simčič, Pasqualini, Jogan, Vanin, Širok, Kavčič, Džuzdanović (od 78. Osuji), Johnson, Vetrih, Majcen, Makinwa (od 40. Žigon). Trener: Luigi Apolloni.
RADOMLJE: Draković, Cankar, Rems, Bajalica, Lidjan, Vrhunc, Snoj (od 72. G. Vuk), Zavrl, Avbelj (od 72. Zorc), Cerar, Stoiljković (od 91. Seferović). Trener: Dejan Djuranović.
Rumeni kartoni: Širok (49); Cerar (31), Lidjan (50), Bajalica (60)
Rdeči kartoni: -