© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2024 10:52:15

Nekdanji strateg Maribora preteklost, prihodnost pa morda – nekdanji strateg Maribora

Profimedia

Torkov polom zagrebškega Dinama v Münchnu še vedno odmeva.

Medtem ko se navijači – seveda, predvsem tisti iz nasprotnih taborov – zabavajo s hudomušnimi domislicami na račun Dinamovega poraza z 9:2, v tako imenovanem Plavem salonu na maksimirskem stadionu nikomur ni do šale. Predsednik hrvaških prvakov Velimir Zajec skupaj z najožjimi sodelavci mrzlično išče najbolj primerno rešitev, za trenerja Sergeja Jakirovića pač ni več prostora na zagrebški klopi. Mnogi mediji so takoj po bolečem večeru na Allianz areni nekdanjega stratega Maribora že označevali kot nekdanjega, v resnici pa je 47-letni Hercegovec kot trener Dinama preživel še dve noči. To jutro naj bi bila njegova zgodba na Maksimirju dokončno zaključena.

Dobro informirani hrvaški športni dnevnik se je sprva skliceval na svoje vire in zatrjeval, da Jakirović ni več trener Dinama, kmalu zatem je prišla še uradna potrditev novice. Jakirovićeva ekipa naj bi se skušala z vodstvom kluba dogovoriti o podrobnostih razhoda, a bolj ali manj je jasno, da bo odškodnina dosegla pol milijona evrov.

Še precej bolj bo Dinamova blagajna na udaru, ko bo dosežen dogovor z novim trenerjem. Prvi kandidat, ki se v zadnjih 48 urah najpogosteje omenja, naj bi bil Niko Kovač, čigar cena na sezono naj bi dosegla poltretji milijon. Ostale rešitve so cenejše, a vseeno dražje kot dosedanja, ki se je izkazala za neuspešno. Med kandidati so še Igor Jovičević, Željko Sopić in tudi Damir Krznar, ki je nazadnje vodil Maribor in Celje.

Jakirović se je na klopi Zagrebčanov v dobrem letu podpisal pod 41 zmag, devet remijev in deset porazov. Zadnji, v Münchnu, je bil zanj usoden, a jamo si je začel kopati že dneve pred tem – z remijem proti Rijeki in porazom s Hajdukom. Letošnji september mu ne bo ostal v dobrem spominu.