© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.12.2023 12:47:07

Pretresljiva izpoved zvezdnika, ki je ni pričakoval nihče: Sin me nenehno vabi. Pred vsako tekmo ...

Profimedia

Kako dolgo bo še vztrajal legendarni urugvajski napadalec Luis Suarez?

Legendarni Urugvajec Luis Suarez je odigral svojo zadnjo tekmo v dresu brazilskega Gremia. Kje bo 36-letni napadalec nadaljeval s kariero, še ni znano, najpogosteje se ga povezuje s selitvijo k Interju iz Miamija, kjer bi ponovno združil moči z nekdanjim soigralcem iz Barcelone in dobrim prijateljem Lionelom Messijem.

Najboljša nogometna leta so brez dvoma že za njim, vprašanje pa je, koliko on nogometu sploh lahko še ponudi vlogi igralca. Sploh po izpovedi po zadnji tekmi v sezoni, s katero se je dotaknil mnogih.

"Vsak dan me boli. Zdaj si želim malo uživati, potem pa bom sprejel odločitev o nadaljevanju kariere. Potrebujem počitek, zdaj bom užival z družino," je o svoji prihodnosti spregovoril Suarez, nato pa poskrbel za besede, ki v svetu nogometa močno odmevajo. Ali bo sploh še nadaljeval z nogometom? "Dan pred vsako tekmo moram vzeti tri protibolečinske tablete, nekaj ur pred tekmo pa tudi protibolečinsko injekcijo. Če tega ne naredim, ne morem igrati. Čez pet let morda ne bom mogel igrati niti s prijatelji. Vsako jutro komaj vstanem, komaj se premikam. Vsak, ki me vidi, si misli, da je nemogoče, da sploh še lahko igram profesionalno nogomet. Moj sin me nenehno vabi, da bi igrala nogomet, ampak preprosto ne morem," je bil iskren Suarez, ki pa vseeno še vztraja. Tako s klubskim kot reprezentančnim nogometom.