© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.08.2023 07:18:03

Napoved, ki trese Ljubljano: Henriques po bolečem porazu navijačem poslal jasno sporočilo, končal pa z ...

Martin Metelko

Trener Olimpije Joao Henriques je po porazu z Galatasarayem (0:3) spregovoril o tekmi, seveda pa ni pozabil na izjemne navijače.

Joao Henriques, trener Olimpije: "Navijačem smo želeli dati drugačen izid. Pokazali so, da so z nami. Ponosen sem na ekipo. Kar so fantje naredili v prvem polčasu, ni lahko. Bil je zelo dober polčas. Imeli smo priložnosti, tudi dosegli gol, ki je bil po mojem regularen, a so ga nam razveljavili. To je bil eden ključnih trenutkov tekme. Ko pa smo naredili napako, so oni zadeli. V drugem polčasu smo takoj trpeli, dali več možnosti tekmecu, menim pa, da je 0:3 previsok poraz, posebej po našem prvem polčasu. Je pa Galatasaray ekipa, ki čaka in izkorišča napake, ve, kaj mora narediti. Je precej bolj izkušena od nas, ki se še učimo. V Istanbul gremo vseeno poskušat zmagat."

Marcel Ratnik, igralec Olimpije: "Mislim, da je bil spektakel v Stožicah. Hvala navijačem za podporo. Mogoče smo slabo startali v prvem polčasu, ampak smo se dvignili, imeli tudi pobudo na igrišču. Prvi polčas je bil soliden. V drugem polčasu pa moja napaka, v Evropi pa se taka kaznuje. Mislim, da moramo vseeno z dvignjeno glavo naprej, nekaj smo že dosegli, prišli v skupinski del vsaj konferenčne lige. So pa take tekme dobrodošle, iz njih se lahko veliko naučimo."

Okan Buruk, trener Galatasaraya: "Igrali smo proti dobri ekipi, v določenih delih igre so se oni pokazali, v določenih pa mi. Smo pa predvsem v drugem polčasu imeli nadzor nad tekmo, imeli smo lepše priložnosti in dosegli tri zadetke. To je pomembna zmaga za nas, ni pa še konec. Hvala igralcem za to predstavo. Posebej v zvezni vrsti in na krilih smo bili dobri."