© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2023 11:46:32

Kaj bodo rekli sosedi?! Luka Modrić je sprejel odločitev, ki bo zatresla Hrvaško

Profimedia

Hrvaški vezist Luka Modrić je sprejel pomembno odločitev.

Velikana evropskega nogometa španski Real Madrid in angleški Manchester City se bosta danes ob 21. uri spopadla na prvi tekmi prvega polfinalnega obračuna letošnje izvedbe elitne lige prvakov. Madridčani so v lovu že na 15. zvezdico v ligi prvakov v četrtfinalu izločili še enega angleškega predstavnika Chelsea. Na obeh dvobojih so bili boljši z 2:0. Junak povratne tekme v Londonu je bil z dvema goloma Rodrygo.

Eno od najbolj vročih vprašanj pred prvo polfinalno tekmo je bilo, kakšna bo 'usoda' Luke Modrića, ki je kljub težavam s poškodbo in letom nepogrešljivi član galaktikov, kar je dokazal tudi na finalni tekmi kraljevega pokala. Hrvaški zvezdnik je ob Karimu Benzemaju vodja te ekipe Reala, da bo začel tekmo lige prvakov, pa je med drugim potrdil tudi trener Carlo Ancelotti, a hkrati dodal, da Modrić vendarle še ni povsem nared po poškodbi mišice.

Španski mediji pišejo, da Modrić s svojim današnjim nastopom proti Cityju ogromno tvega,. Morda celo še eno hujšo poškodbo, s katero bi med drugim ogrozil tudi nastop s hrvaško izbrano vrsto v ligi narodov. "Njegova poškodba ni 100-odstotno sanirana in obstaja velika nevarnost, da stakne hujšo poškodbo. Če bi prišlo do natrgane mišice, bi to pomenilo večmesečno odsotnost. To bi pomenilo, da ga ne bi bilo v dresu Hrvaške v ligi narodov. On se tega dobro zaveda, a je izbral Real pred reprezentanco," je zapisal španski časopis Relevo, ki je razkril tudi, da bo Modrić še naprej nosil dres Reala.