© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
03.04.2023 11:41:25

Dončić na velikem finalu lige prvakov?! Zgodilo se bo v Istanbulu, glejte, kaj pravi Čeferin!

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se še kako dobro zaveda, kaj v svetu pomeni Luka Dončić.

Luka Dončić je trenutno najbolj vroč slovenski športnik, bržkone Slovenija takšnega zvezdnika še ni imela. Tega se še kako dobro zaveda predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki se je na lastni koži že večkrat prepričal, kaj ime Luka Dončić pomeni v tujini.

"V Združenih državah Amerike imam veliko poslovnih partnerjev in kontaktov z njimi – praktično se ne zgodi pogovor z njimi, da se ne bi vsaj na neki točki dotaknili Dončića. Poznajo tudi Gorana Dragića, toda Luka je res mega zvezda in v tem trenutku je zagotovo ni boljše promocije za Slovenijo. Morda bi se morali v tem pogledu še bolj odpreti, predvsem na področju turizma vidim veliko rezerv. Vsi, ki jih pripeljem v Slovenijo, so nad našo deželo navdušeni, in če to še bolje povežemo z našim športom in športniki, bi lahko naša država v precej večji meri kot zdaj živela od turizma," je v obširnem pogovoru za tiskano izdajo Ekipa SN med drugim dejal Čeferin.

Pa si je že uspel ogledati kakšno tekmo v živo v Dallasu? "Ni še bilo te priložnosti – glede na moj urnik in številna potovanja je Dallas zelo daleč, predvsem pa izrazito s poti. Dvakrat sem denimo bil v Miamiju, ko je tam še igral Dragić, a sem tako ali tako imel službene opravke. Seveda pa spremljam oba, spremljam slovensko reprezentanco in vem, da je Luka velik ljubitelj nogometa. Želim mu, da bi se uvrstil v končnico in da bi v njej igral čim dlje – če pa bo tedaj že prost, mislim, da bo 10. junija prišel na finale lige prvakov v Istanbul. Že dolgo se pogovarjam o nečem takem z mojim dobrim prijateljem Matejem Erjavcem, ki je prav tako velik ljubitelj nogometa," je razkril predsednik Uefe.

VELIKI INTERVJU Z ALEKSANDROM ČEFERINOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!