© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2023 16:20:52

Prevara stoletja - legendarne fotke brez vrednosti, Messi v rokah ni imel pokala! Tu so podrobnosti

Profimedia

Neverjetni dogodki po finalni tekmi svetovnega prvenstva.

Če se je veliki zmagovalec in največji vseh časov Lionel Messi na odru za razglasitev resnično dotikal pravega pokala za naslov svetovnega prvaka, pa so precej bolj legendarne postale neke druge fotografije. Namreč tiste, na katerih je s pokalom proslavljal s soigralci in navijači na zelenici stadiona v Lusailu kakšnih 15 minut po podelitvi. Predvsem je vse rekorde podrla najbolj ikonska med vsemi temi fotkami, ki jo najdete na tej povezavi in ki jo je na Messijevem Instagram profilu všečkao že krepko več kot 70 milijonov ljudi. 

To je absolutni rekord tega družabnega omrežja, ki je slavo, čast in denar prinesel tudi avtorju fotografije. Toda - neupravičeno. Vse skupaj je namreč brez vrednosti, kajti na tej fotografiji Messi sploh ni imel v rokah pokala za naslov prvaka, temveč popoln ponaredek, ki je na igrišče prišel s tribun. Tega se najboljši igralec prvenstva sicer sploh ni zavedal in se tudi ni mogel zavedati, vse skupaj pa je pokazal in dokazal sloviti argentinski časopis Clarin v svoji današnji številki. 

V neverjeten spletu dogodkov je bil originalni pokal povsem drugje, ko je mimo Messija prišel odličen ponaredek - narejen po naročilu, do grama enako težak. S seboj sta ga iz Argentine prinesla sorodnika argentinskega reprezentanta Leandra Paredesa, se z njim na finalu zabavala na tribunah, po tekmi pa je nekako končal na igrišču, saj sta želela, da bi se nanj podpisal kateri od nogometašev. Ko je mimo prišla množica argentinskih nogometašev, pa so stvari ušle nadzoru. Vzeli so pokal, dvignili so Messija, nihče ni mogel in uspel ugotoviti, da se je zgodila huda napaka. 

Nastala je fotografija, ki bi morala v popolnosti sovpadati z zelo podobno, ki je leta 1986 nastala z Diegom Maradono na ramenih tedanjih soigralcev. Namesto tega pa je nastalo nekaj, za kar je zdaj jasno, da prave vrednosti ne more imeti. Tako kot nimajo vrednosti vse fotografije - in ni jih malo - ki so nato nastale v tisti gneči in v tisti fazi slavja s povsem ponarejenim pokalom. Ki se je pozneje nekako celo uspel vrniti lastnikom, ki se nista zavedala, kaj sta z njim naredila.