© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2023 15:27:02

Nov škandal! Kakšni prevaranti! Tokrat so jih odkrili z rentgenom, ker so imeli spet ...

Profimedia

V mlajših selekcijah je velikokrat zelo pomembno leto rojstva oziroma telesni razvoj posameznika.

V afriškem nogometu je na plan prišel nov škandal. Po testih z magnetno resonanco so diskvalificirali kar 21 nogometašev mladinske vrste (ekipe do 17 let) Kameruna.  
Nogometna zveza Kameruna in njen predsednik Samuel Eto'o želi počistiti s škandali v zvezi. Lani so poklicali na preverjanje kar 44 igralcev, ki naj bi varali glede letnice rojstva ali identitete.    
No, pa je Eto'oju spodletelo. Zbrali so ekipo, ki bi morala nastopiti na mednarodnem turnirju do 17 let, pa so jih kar 21 od 30 igralcev diskvalificirali, ker so lagali glede starosti. Opravili so teste MRI s katerim so starost igralcev določali z merjenjem rasti kosti. "Zveza sporoča, da je s testi ugotovila, da je kar 21 igralcev od 30. v ekipi podalo napačne podatke o starosti. Vsi, ki so varali so bili takoj izločeni iz ekipe. Poklicali bomo nove igralce," so sporočili iz kamerunske zveze.   
Že v preteklosti so za mnoge afriške reprezentance sumili, da pri njih igrajo igralci, ki so bistveno starejši od letnika za katerega naj bi igrali, in ta praksa se kot kaže nadaljuje. Dejstvo je, da imajo v mnogih afriških državah težavo z rojstnimi dokumenti, ki so izdani tudi leto ali dve po rojstvu posameznikov.