© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.11.2022 00:13:28

Barcelona kljub izključitvi Lewandowskega do točk, Pique videl rdeče

Profimedia

Barcelona je potrdila vodilni položaj na lestvici španske lige. Kljub izključitvi Roberta Lewandowskega je z 2:1 zmagala na gostovanju pri Osasuni in ima vsaj začasno pet točk prednosti pred večnim tekmecem, madridskim Realom, ki bo v četrtek doma gostil Cadiz.

Osasuna je povedla že v šesti minuti, ko je po kotu zadel David Garcia. Nato so Katalonci v 31. minuti ostali brez Lewandowskega, ki je po grobem prekršku nad Garcio prejel drugi rumeni karton. A v drugem delu je Barcelona kljub igralcu manj na igrišču obrnila tekmo. Pedri je v 48. minuti izenačil, Raphinha pa je v 85. minuti gostom s strelom z glavo, v igro je vstopil le sedem minut pred tem, zagotovil vse tri točke. Tekma v Pamploni je bila za Barcelono tudi zadnja pred premorom prvenstva zaradi svetovnega prvenstva.
Po premoru bo v ekipi manjkal 35-letni Gerard Pique. Tokrat je bil sicer le na klopi za rezervne igralce, a je v začetku drugega dela zaradi ostrih kritik na račun sojenja ob slovesu od Barcelone vseeno prejel rdeči karton.
Že pred tem je Athletic Bilbao premagal Valladolid s 3:0 in se vsaj začasno prebil na tretje mesto na lestvici. Na prvi tekmi 14. kroga pa je Girona na gostovanju ugnala Elche z 2:1.