© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2022 16:29:40

Oliver Bogatinov se je odzval na ostre obtožbe Marka Šulerja: Konfuzna, zavajajoča ...

Nekdanji športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je odgovoril Marku Šulerju na obtožbe, ki jih je slednji izrekel na njegov račun v oddaji Pod prečko.

Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo Marko Šuler se je v oddaji Pod prečko z ostrimi besedami lotil njegovega predhodnika Oliverja Bogatinova, ki ga je - tako je bilo vsaj komunicirano s strani vijoličastega kluba - svojčas vrnil v Maribor v vlogi pomočnika športnega direktorja. Sodelovanje med Šulerjem in Bogatinovim je bilo sicer zelo kratko, kmalu je namreč zdajšnji športni direktor Kopra skupaj z Maurom Camoranesijem zapustil Maribor, v direktorski stolček pa je sedel Bogatinov. 

"Nerad javno komentiram stvari, ampak ko si nekdo skuša očistiti svoje ime na drugih, sem dolžan odreagirati. Če bi bilo vse tako čisto in dobro, ne vem, zakaj bi me nekdo pripeljal v klub. Na žalost nisem imel tega privilegija, še posebej pa ne Zlatko Zahović, kluba prevzeti v takšnem stanju, kot ga je Oliver Bogatinov. Organizacija je bila na nivoju, ki ga težko razumeš, če nisi tam, da ne govorim o finančnem stanju," se je Marko Šuler v oddaji Pod prečko odzval na besede Oliverja Bogatinova, ki jih je slednji izrekel teden dni poprej v isti oddaji. Spomnimo, Bogatinov je takrat dejal: "Veličina Maribora je v navijačih, ki so gonilna sila kluba. Nogomet se igra zaradi njih. Zame so najboljši v Sloveniji. Radi imajo svoj klub, zanj bodo naredili vse. Posameznike, ki so del kluba, spoštujejo. A radi imajo samo klub. Z mojim prihodom smo bili četrti na lestvici, potem pa koledarsko leto ob vseh težavah končali prvi na lestvici – do prihoda Marka Šulerja. To so dejstva. Sam sem opravil svoje delo po svoji najboljši vesti in znanju."

Šulerje bil pri svojem odgovoru Bogatinovu izjemno oster. "Ko sem leta 2013 prišel v Maribor, sem prišel v fantastično zgodbo. Tuji klubi so se pri nas učili, kaj počnemo tako dobro, kako treniramo, kakšen je naš sistem, kako smo organizirani. Z mojim prihodom nazaj v Maribor, je bil v klubu kaos. Ne vem sicer, kdo me je pripeljal, ampak jasno mi je bilo, zakaj. Takšnega Maribora nisem poznal. Če bi bil Zlatko Zahović tam v tistem času, bi se verjetno razjokal," je Korošec nadaljeval oster napad na svojega nekdanjega šefa. In dodal: "Če nekdo meni, da sem jaz kriv za to situacijo … Jaz vstopa v slačilnico nisem imel, deloval sem v pisarnah. Sem pa direkten in iskren. Imaš sponzorja, ki te oblači in tega se moraš držati. Na pripravah je ekonom tri ure stal pred hotelom brez informacije o tem, kdaj in ali sploh je trening. Trenerji so bili oblečeni vsak po svoje, vsak v svoje barve in kose oblačil. Analiza se je opravljala s partnerko na trenažnem kolesu. Enostavno sem bil zgrožen nad tem, kaj se je dogajalo. Prvi dan priprav sem Oliverju povedal, da to ni podobno Mariboru. Ko sem prišel na mesto športnega direktorja, smo najprej morali znova postaviti sistem, kaj želimo igrati. Ukvarjal pa sem se tudi s tem, kako preživeti. Situacija je bila enostavno takšna, da bi lahko klub čez pol leta zaprli." 

Seveda smo za komentar o Šulerjevih besedah povprašali tudi Oliverja Bogatinova, ki se je v kratki izjavi tudi odzval na hude obtožbe zdajšnjega snovalca kadrovske politike pod Kalvarijo. "Pozornost, ki sem je bil deležen v oddaji Pod prečko, mi godi. Vsak gledalec pa si je lahko ustvaril svojo sliko in vtis ter mogoče zdaj še boljše razume mojo prejšnjo izjavo 'In potem je prišel Šuler'," je dejal Bogatinov. "Trenutno imam dovolj svojega dela, zato ne mislim odgovarjati konfuznim, zavajajočim in sprenevedajočim izjavam osebi, ki javno predstavlja Maribor, saj se očitno nihče več ne spomni najbolj osnovnih zadev; od tega, kdo je koga pripeljal, koliko časa je kdo deloval, kdo obljubljal Radomljanom, da ne omenjam drugih lukenj v spominu," je še dodal. In zaključil: "Mariboru želim vse dobro, pa nisem na njegovi plačilni listi."