© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2022 12:14:34

Nove podrobnosti grozljivega pokola v Italiji! Napadalca obvladal nekdanji član Napolija, Interja in Bologne

Profimedia

V napad z nožem v nakupovalnem centru na obrobju Milana (v neposredni bližini dvorane Mediolanum Forum) sta bila vpletena dva nogometaša.

Eden od petih nesrečnežev, ki jih je neuravnovešeni 46-letni Andrea Tombolini preb blagajno trgovine Carrefour od zadaj napadel z nožem, ki ga je trenutek pred tem zagrabil na prodajni polici, je tudi 29-letni španski branilec Pablo Mari, ki kot posojen nogometaš Arsenala igra za prvoligaša Monzo. Človek, ki je napadalca na koncu obvladal, pa je nekdanji nogometaš Massimo Tarantino. Tomboliniju je iz rok vzel nož, ga vrgel po tleh in ga zadržal do prihoda policije.

Nekdanji član Napolija, Interja in Bologne (v serie A je odigral 203 tekme) je pozneje povedal, da je napadalec med napadom kričal, sam pa se zaradi posredovanja ne počuti kot junak. "Jaz junak? Zakaj? Saj nisem naredil ničesar takšnega ...," je preveč skromno razlagal za medije. V resnici je bržčas rešil kakšno življenje. Tarantino je danes pri 47 letih športni direktor Spala, kot takšen pa tudi najzaslužnejši, da je drugoligaša nedavno prevzel nekdanji legendarni nogometaš Rome Daniele De Rossi.

V napadu je poškodbe zaradi vbodov z nožem utrpelo pet oseb, ena (v trgovini zaposleni Bolivijec) je žal podlegla poškodbam.

tarantino

milano napad 2
Profimedia

milano napad 3
Profimedia

milano napad 1
Profimedia

milano napad 4
Profimedia

milano napad 5
Profimedia