© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2022 00:32:34

Legendarni Ševčenko na robu smrti! Bil je v vlaku, na katerega so začele padati granate ...

Profimedia

Z brutalnim granatiranjem več ukrajinskih mest, ko se je vanje počasi že vrnilo razmeroma normalno življenje, je vojna spet močno zarezala v ukrajinski narod.

Eden tistih, ki se je od blizu soočil z eksplozijami in prelivanjem krvi, je bil tudi nekdanji nogometni zvezdnik Andrij Ševčenko. Na družbenih omrežjih je zgroženo opisal, kako bi skoraj izgubil življenje. Objavil je videoposnetek ruskega granatiranja, ki se je dogajalo v trenutku, ko je bil v vlaku, na katerega so padali projektili.

In zraven zapisal: "Rusija je danes na ukrajinska mesta izstrelila 80 raket in 12 brezpilotnih kamikaz. Bil sem v vlaku, ki se je zaradi padanja granat moral zaustaviti. Teh nekaj ur se je vleklo kot večnost. Želel bi reči le eno: nobene rakete, granatiranje ali kakršnikoli drugi napadi ne bodo zlomili Ukrajince. Lahko nam odvzamejo hiše in celotne ulice, ne pa tudi dostojanstva, poguma in želje po svobodi. Branili bomo Ukrajino. Med granatiranjem bomo prepevali, tako kot so to danes v metroju počeli Kijivčani. Borili se bomo, dokler ne bomo zmagali. Na ta mračni dan se zahvaljujem vsem, ki ste skupaj z nami na tem potovanju. Današnji občutki so empatija in zaskrbljenost ter ljubezen in simpatija do Ukrajine. Ali pa obup, jeza in bes do našega sovražnika. Naj bo to še en korak k naši skupni zmagi."