© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2022 07:10:42

Uh, kako mu je odleglo! Ronaldo prvič letos zabil v angleški ligi, kar je sledilo, pa ... (video)

Profimedia

Manchester United je v 10. krogu angleškega prvenstva prišel do gostujoče zmage proti Evertonu z 2:1. Ob tem je 700. zadetek v klubski karieri vpisal portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Nogometni klub Manchester United je v 10. krogu angleškega prvenstva prišel do gostujoče zmage proti Evertonu z 2:1. Ob tem je 700. zadetek v klubski karieri vpisal portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Sedemintridesetletnik z Madeire je na nedeljski tekmi v Liverpoolu dosegel gol za zmago z 2:1, ko je izkoristil podajo svojega nekdanjega klubskega soigralca pri Realu iz Madrida, Casemira.

Že v peti minuti je prav po napaki Casemira v nadaljevanju akcije zadel Alex Iwobi za vodstvo Evertona. Veselje domačih je trajalo vsega deset minut, izenačil je Antony po podaji Anthonyja Martiala. Brazilec je zabil na prvih treh ligaških tekmah v dresu rdečih vragov.

Ronaldo je 144. zadetek v skupno dveh obdobjih pri Unitedu dosegel v 44. minuti, hkrati je bil to njegov prvi v letošnji sezoni premier lige. Skupno je bil to že 700. zadetek v klubski karieri, odigral pa je 943 tekem. Največ golov je zabil v dresu Reala, in sicer 450. Za Juventus je dal 101, za matični Sporting pa pet golov.

V angleškem prvenstvu je United po peti zmagi v sezoni ter 15. osvojeni točki napredoval na peto mesto. Na vrhu je po zmagi proti Liverpoolu s 3:2 znova Arsenal, ki ima 24 točk. Eno manj je zbral Manchester City. Tretji je Tottenham z 20 točkami, četrti pa Chelsea s 16.