© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2022 10:55:53

Hrvati zakuhali hud incident v Tirani: po zraku letele steklenice, dva končala v bolnišnici (video)

Hrvaški oziroma hercegovski Zrinjski, ki je v minuli sezoni še sedmič osvojil naslov prvaka BiH, se je po porazu s Šerifom, ki nocoj gostuje v Ljudskem vrtu, preselil v kvalifikacije za konferenčno ligo. Včeraj je gostoval v Tirani.

Zrinjski je v prestolnici Albanije slavil z 1:0 in si tako na široko odprl vrata v tretji krog, gostovanje v Tirani pa so obeležili njegovi navijači - člani skupine Ultras. Ker precej se jih je odpravilo na sedem ur trajajočo pot, po tekmi pa so se domala vsi združeno spopadli z albansko policijo in domačimi varnostniki.

Po zraku so leteli stoli in steklenice, pripadniki policije so seveda odgovorili ravno tako silovito in ostro. Na koncu so podivjane navijače uspeli umiriti šele s solzivcem. Rezultat navijaškega nasilja je 25 priprtih navijačev in dve osebi na zdravljenju v bolnišnici. Najhuje sta jo skupila po en navijač in policist.

Videoposnetki incidenta, ki se je zgodil takoj po tekmi pred stadionom, so zaokrožili po svetovnem spletu, albanska policija pa je izdala uradno sporočilo za javnost. "Po tekmi na stadionu 'Air Albania' so policisti želeli spremljati gostujoče navijače, ki so zapuščali tribuno. Del navijačev, ki se s tem ni strinjal, je postal nasilen in začel obračun s policisti. Ti so se odzvali in naredili vse, da bi umirili incident. Uporabili so tudi solzivec. Dve poškodovani osebi - navijač in policist - nista v življenjski nevarnosti. Petindvajset navijačev je končalo za zapahi."