© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2022 14:50:24

Nova direktorica s pompoznimi besedami ZAŽGALA REGIJO: 'V dveh letih bomo NAJBOLJŠI KLUB NA BALKANU!'

Deklet v moškem svetu ni ravno veliko. Ko pa se kakšna prelestna pojavi, takoj postane zanimiva javnosti.

Tako je tudi v primeru Ajle Alimanović, nove generalne direktorice Sarajeva. Kot takšna v naših krajih nemara sploh ne bi bila nič posebnega, a je s svojimi izjavami, takoj ko je zasedla položaj, močno 'zažgala' vso regijo. "Načrti so jasni. Sarajevo bo postal najboljši klub v BiH, najboljša blagovna znamka." Potem je dekle šlo še korak naprej in smelo napovedalo, da bo Sarajevo v dveh letih postal najboljši nogometni klub na Balkanu.

alimanovic 2


Kako ji bo to uspelo, se sprašujejo nevtralni ljubitelji nogometa. Številni se posmehujejo, navijači ekipe v bordo barvi pa se približujejo evforiji. Trenutno četrtouvrščeno moštvo lige BiH je od trenutka, ko je večinski lastnik kluba postal malezijski bogataš Vincent Tan, trikrat osvojilo naslov državnega prvaka, skupaj pa jih ima pet. Verjetnost, da jih bo dekle, ki je sicer magistriralo na fakulteti za management, popeljalo višje od zagrebškega Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka, Crvene zvezde, Partizana, Maribora in še kakšnega kluba iz nekdanje Jugoslavije, pa denimo višje od bolgarskega Ludogorca in najmočnejših grških klubov, torej na balkanski piedestal, je roko na srce mikroskopsko majhna.

A cilj, pa če je še tako težko uresničljiv, je gonilo napredka. Ambicioznosti Alimanovićevi pač ne manjka. Tudi iskrenosti ne, saj je brez težav priznala, da se ne spozna na nogomet, da ga v zadnjem času sploh ne spremlja. "Zadnji Ronaldo, ki se ga spomnim, je tisti Brazilec," je dejala in še dodala, da se je pripravljena učiti.