© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.11.2021 10:31:02

SPLETNA SENZACIJA! Na tekmi FA pokala ZMANJKALO ELEKTRIKE, kar se je zgodilo zatem, PA OSUPNE (foto)

Drugi polčas na tekmi prvega kroga pokala FA med nižjeligašema iz angleškega severa se je komaj dobro začel, pa je nastala popolna tema.

Ah, kako prečudovit svet majhnih nogometnih okolij. V soseščini bolj poučeni gotovo poznate 'seoski fudbal' ali v prevodu 'vaški nogomet', a takšnih in drugačnih zgodb je precej tudi v drugih okoljih. Otok je tako včeraj preplavil nenavaden pripetljaj iz tekme prvega kroga pokala FA, pomerila sta se nižjeligaša Marine in Dunston - prvi iz obronkov Liverpoola, drugi iz obronkov Newcastla.

O dogodkih na tekmi, ki so jo na koncu, potem ko se je redni del končal brez zmagovalca (2:2), po enajstmetrovkah dobili domačini, so poračali tudi najbolj eminentni britanski mediji, glavni akter zgodbe - gostujoči vezist Phil Turnbull - pa je postal junak tega konca tedna.

Kaj se je zgodilo? Komaj sta se ekipi vrnili iz slačilnic in se je začel drugi polčas, je nad igriščem, okoli katerega se je na majhnih tribunah zbralo 1200 gledalcev, zavladala popolna tema. Reflektorji so ugasnili in nadaljevanje tekme je bilo postavljeno pod vprašaj. A glej ga zlomka: medtem ko so v domačem klubu zmajevali z glavami, češ da mojstra tovrstne obrti žal ni pri roki, gledalci pa so ironično pomagali s svetilkami iz mobilnih telefonov, je k električni omarici odhitel kar nogometaš gostujoče ekipe s številko štiri na hrbtu. Z golimi rokami, brez opreme, je začel s popravilom, medtem pa so ga lokalni navijači opazovali s pivom v roki, nekaj plastičnih kozarcev s hmeljevim napitkom so odločili kar na omarico. Jasno, Turnbull je ob igranju nogometa tudi električar, da pa ga - ker z elektriko se res ni za igrati - ne bi polomil, je vmes po telefonu poklical še prijatelja, pojavil se je celo hišnik z orodjem, tako so po slabi uri reflektorji polno zasijali in obračun se je lahko nadaljeval.

Zanimivo, Marine se je že drugič v tem letu znašel v središču angleške nogometne javnosti. V minuli sezoni, v 3. krogu tega tekmovanja, januarja letos, je namreč gostil Tottenham.

phil turnbull
Phil Turnbull

marine