© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2021 09:14:27

Zidane OSTRO proti vodstvu REALA: Zaradi tega SEM ODŠEL!

Reuters

Španski časnik je objavil odprto pismo.

Zinedine Zidane se je v prejšnjem tednu še drugič poslovil od madridskega Reala, a je bilo tokratno slovo precej drugačno. Za belim baletom je sezona brez osvojene lovorike, nazadnje se je to zgodilo v sezoni 2009/10. Ko se je francoski strateg poslavljal prvič, je imel za seboj tretji zaporedni naslov v ligi prvakov. V odprtem pismu, ki ga je danes objavil španski časnik As, je Zidane pojasnil, zakaj Madrid še drugič pušča v vzvratnem ogledalu.

"Dragi navijači,
več kot 20 let, od prvega dne, ko sem prispel v Madrid in oblekel beli dres, ste mi kazali ljubezen. Vedno sem čutil posebno vez med nami. Imel sem izjemno čast biti igralec in trener v največjem klubu vseh časov, še vedno pa sem najprej navijač Reala. Zaradi vsega tega sem vam želel napisati pismo, da se poslovim in pojasnim, zakaj sem se tako odločil," je z nagovorom začel francoski strateg.

"Ne zapuščam ladje, ki se potaplja, niti nisem naveličan trenerske službe. Maja 2018 sem odšel po številnih zmagah in lovorikah, čutil sem, da ekipa potrebuje nov pristop, če želi ostati na vrhu. Zdaj so stvari drugačne. Odhajam, ker čutim, da sem izgubil zaupanje ljudi v klubu, prav tako pa ne čutim podpore za dolgoročnejše načrte," je bil jasen Zidane. "Razumem nogomet in vem, da ima klub, kakršen je Real, svoje zahteve. Ko ne zmaguješ, moraš oditi. Ampak s tem je bila pozabljena zelo pomembna stvar; pozabljeno je bilo vse, kar sem tukaj zgradil, kar sem doprinesel z odnosom do igralcev. Rojen zmagovalec sem in tukaj sem bil, da bi osvajal lovorike. Še pomembnejši od vsega tega so ljudje, njihova čustva, življenje samo. Mislim, da teh stvari niso vzeli v obzir. Do neke mere sem bil zaradi tega tudi kritiziran," je neposredno nadaljeval Zidane.

Francoski strateg je bil očitno pripravljen nadaljevati delo z galaktiki in Florentino Perez ob branju tega odprtega pisma zagotovo ne bo najboljše volje.

EURO U-21

Največji športni dogodek v Sloveniji, UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, se približuje vrhuncu. Zadnji dan maja in v začetku junija so pred nami še izločilni boji. Le še osem najboljših mladih reprezentanc je ostalo v boju za naslov prvaka stare celine. Bodoči nogometni zvezdniki evropskih velikanov s svojimi nastopi v elitnih ligah že krepko opozarjajo nase, vi pa imate izjemno priložnost, da si jih ogledate v živo v dresu njihovih reprezentanc.

Vstopnice si lahko zagotovite s spletnim nakupom preko Eventima ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani in štiri ure pred tekmo na blagajni stadiona. Vstop na stadion je mogoč ob upoštevanju PCT pravil in ob upoštevanju ostalih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na dan tekme bo tako v Ljubljani kot Mariboru pred stadionom možnost brezplačnega hitrega testiranja. Izkoristite edinstveno priložnost in doživite nogometni spektakel za najboljšega v Evropi v živo!

b660cb023e167663f0fbf663474eea59.jpeg