© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.03.2021 07:29:29

MESSI izziva OBLAKA! Pred DERBIJEM poslal odmevno sporočilo slovenskemu zvezdniku in soigralcem! (video)

Profimedia

Pred nedeljskim derbijem madridskih nogometnih ekip v 26. krogu španskega prvenstva sta se dva od zasledovalcev na lestvici danes odrezala različno uspešno. Barcelona je z 2:0 premagala Osasuno, medtem ko je Sevilla nepričakovano izgubila z Elchejem z 1:2.

Slovenski ljubitelji španskega nogometa že težko čakajo nedeljo, ko se bosta ob 16.15 spopadla vodilni Atletico Jana Oblaka in mestni tekmec Real. Za njune zasledovalce pa je bila pomembna današnja sobota, po kateri so bili precej bolj zadovoljni pri Barceloni. Ta je začasno tudi pobegnila Realu za tri točke in se približala Atleticu na le dve točki (56-58), a ima tudi dve tekmi več.

Barcelona se je dolgo mučila z Osasuno, ki je bila občasno celo nevarnejša, a je Katalonce reševal vratar Marc-Andre ter Stegen. Na drugi strani pa Lionel Messi, ki je z natančno podajo zaposlil Jordija Albo za vodilni zadetek. Na dokončno potrditev treh točk je blaugrana morala čakati vse do zadnjih minut, ko se je z lepim zadetkom izkazal mladi adut Ilaix Moriba.

Sevilla pa je doživela še drugi šok v treh dneh. Andaluzijska ekipa je sredi tedna doživela hudo razočaranje v polfinalu pokala, kjer je iz rok izpustila skoraj zanesljiv finale in klonila proti Barceloni, danes pa se je spotaknila pri Elcheju, predzadnji ekipi lestvice, ki je z dragocenimi tremi točkami splezal proti mestom za rešitev in obstanek.

Sevilla bo močno pogrešala te točke v boju za vrh in Evropo. Domači so vse naredili v šestih minutah, ko je Raul Guti najprej zadel v 70., potem pa še Guido Carrillo v 76. minuti. Ob koncu je sicer za Sevillo zadel Luuk de Jong, vendar je lahko le ublažil poraz.

V preostalih današnjih tekmah je Valladolid premagal Getafe z 2:1, Cadiz pa Eibar z 1:0.

V nedeljo bodo poleg osrednje madridske tekme še obračuni Huesca – Celta Vigo, Real Sociedad  Levante in Athletic Bilbao  Granada, medtem ko bosta Betis in Alaves igrala v ponedeljek.