© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2020 12:33:35

Prvi kandidat za trenerja PSG-ja postavil TAKO VISOKO CENO, da je Al Kelajfija MOČNO ZABOLELA GLAVA

Bogati Parižani so v pričakovanju imenovanja novega trenerja.

Kot zdaj kaže, je veliki favorit za naslednika Nemca Thomasa Tuchla 48-letni Mauricio Pochettino, med letoma 2001 in 2003 tudi nogometaš francoske ekipe. Vendar argentinski strateg, ki je londonski Tottenham popeljal v finale lige prvakov, ni bil prva izbira bogatih arabskih lastnikov PSG-ja.

Sprva so želeli italijanskega strokovnjaka Massimiliana Allegrija, ki je med letoma 2014 in 2019 uspešno vodil Juventus in v tem obdobju na škornju pri petih scudettih štirikrat osvojil dvojno krono, česar pred njim v najmočnejših petih ligah ni uspelo še nobenemu trenerju. Pod njegovo dirigentsko palico je stara dama dobila 70,48 odstotkoa tekem, s tem se je Allegri podpisal pod rekordni dosežek v zgodovini torinskega kluba.

Vse lepo in prav, a Parižani so hitro dvignili roke in se obrnili drugam. Triinpetdesetletni Italijan je namreč močno navil svojo ceno, ta je bila preveč tudi za premožnega Naserja Al Kelajfija. Slednjega je močno zabolela glava, ko je izvedel, da Allegri zahteva letno plačo v višini 12 milijonov evrov.

Športni direktor PSG-ja Leandro je sicer prepričan, da bi bil Allegri idealna rešitev in najboljši izbor za trenerja, a je očitno pretiraval pri postavljanju svoje cene.

allegri