© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.12.2020 18:49:18

Čeferinova poteza, o kateri GOVORIJO VSI! Ne boste verjeli, KDO JE DOBIL VABILO in kam GA VABI!

Profimedia

Evropske kvalifikacije za svetovno prvenstvo bodo očitno dobile nepričakovanega gosta.

Kot poročajo številni svetovni mediji, se je na vabilo Uefe gostitelj svetovnega prvenstva Katar dogovoril, da bo sodeloval v njenih kvalifikacijah za to tekmovanje. Gre za še eno revolucionarno in zgodovinsko potezo organizacije pod vodstvom Slovenca Aleksandra Čeferina, potezo, ki je že naletela na vsesplošno odobravanje. Gre namreč za gotovo donosno, medijsko zelo odmevno in v vseh pogledih koristno odločitev evropske nogometne zveze. 

Katar je seveda neposredno uvrščen na domače svetovno prvenstvo, zato ekipa, ki po navadi nastopa v azijskih kvalifikacijah, v prihajajočem letu ne bi imela pravih tekem za priprave na domači mundial. Njene potrebe in interesi Uefe so skupni jezik našle v odločitvi, po kateri bo Katar nekakšen neuradni član skupine A evropskih kvalifikacij. Torej skupine, v kateri so Portugalska, Srbija, Irska, Luksemburg in Azerbajdžan, je pa to ena tistih skupin, v kateri je ena ekipa manj kot recimo v naši. 

Katar bo lahko vodil svojo lestvico in primerjal svojo uspešnost s temi evropskimi reprezentancami, seveda pa dosežki omenjenih reprezentanc proti reprezentanci Katarja ne bodo šteli za dejansko lestvico. Uradno bodo obračuni s Katarjem vodeni kot prijateljske tekme, ki jih bodo te ekipe odigrale v sicer prostih terminih.