© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.12.2020 15:20:07

Nekorektno? Nešportno? Ah, to je bilo POKVARJENO! Nogometaš AIK-a se je 'POSRAL' na fair-play (video)

Vrhunec zadnjega kroga švedskega prvenstva je postregel z obrambno akcijo AIK-a, ki jo danes obsojajo vsi.

Bolj pokvarjenega načina, da tekmecu preprečiš protinapad, še niste videli. Tekel je sodniški podaljšek, izid med Elfsborgom in AIK-om pa je bil 2:2. Domačini so po neuspešnem napadu gostov krenili v protinapad, bržčas še zadnji poskus, da bi si priigrali poln izkupiček. In glede na to, da je gostujoči vratar pritekel svojim soigralcem v pomoč, so imeli pred seboj prazna tekmečeva vrata. Tekla je 93. minuta dvoboja.

Kaj je preostalo gostom? Vratar se je v polnem sprintu vračal na svojo polovico, ob njem pa so kot hitri vlak v napad hiteli domači igralci. V tem trenutku je igralec AIK-a na igrišče premeteno poslal še drugo žogo, njegov soigralec pa jo je brcnil daleč naprej proti domačemu igralcu v naletu in ga z drugo žogo v polju povsem zmedel.

Sodnik je gostom zaradi nešportne igre pokazal rumeni karton, dobil pa ga je nekdo, ki sploh ni sodeloval v tem umazanem triku.

Elfsborg je sezono končal na drugem mestu (igral bo kvalifikacije za ligo Europa), AIK pa se je moral zadovoljiti z devetim mestom. Naslov prvaka je osvojil Malmo FF.

elfsborg aik 1