© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.11.2020 23:08:53

Točka Oblaka, poraz Handanovića v Madridu, Iličić videl polom

Reuters

Nogometaši madridskega Atletica so z Janom Oblakom v 3. krogu lige prvakov v skupini A gostovali v Moskvi in igrali 1:1 z Lokomotivo. Atalanta Josipa Iličića je kar z 0:5 izgubila proti Liverpoolu, milanski Inter Samirja Handanovića pa v gosteh proti Realu Madridu z 2:3.

V Moskvi so Oblak, ki je branil celo tekmo in ni imel veliko dela, ter soigralci povedli v 18. minuti, ko je zadel Jose Maria Gimenez. Španci so prek Angela Corree zadeli še prečko, a v 25. minuti je Oblaka z bele pike ugnal Anton Mirančuk. V drugem polčasu je tudi Koke zadel prečko, Atletico je bil boljši, a tega ni znal nadgraditi z zmago.

Na drugi tekmi skupine je Salzburg gostil stoodstotnega branilca naslova Bayern in izgubil z 2:6. Avstrijci so povedli z golom Mergima Berishe v četrti minuti. Bavarci so izenačili z enajstmetrovko Roberta Lewandowskega v 21. minuti, povedli pa v 44. z avtogolom Rasmusa Kristensena. Za novo izenačenje je poskrbel Masaya Okugawa v 66., Jerome Boateng pa je v 79. minuti zadel za zmago Bavarcev, ki so jo nato potrdili še Leroy Sane, Lewandowski in Lucas Hernandez.

V skupini B je Borussia Mönchengladbach po dveh remijih vpisala zmago, ugnala je doslej vodilni Šahtar Donjeck kar s 6:0. Do slavja je prišla že po izjemnem prvem polčasu, ki ga je dobila s 4:0 po dveh golih Alassana Pleaja, v drugo je zadel z izjemnim udarcem od daleč, Ramyja Bensebainija in avtogolu Valerija Bondarja. Lars Stindl je v 65. minuti povišal že na 5:0, svoj tretji gol na tekmi pa je za 6:0 prispeval Plea v 79. minuti.

Na drugi tekmi skupine je Handanović z milanskim Interjem gostoval pri madridskem Realu. Karim Benzema je domače popeljal v vodstvo v 25. minuti, Sergio Ramos pa je z glavo povišal na 2:0 v 33. Lautaro Martinez je v 35. minuti Italijane, ki so prek Nicoloja Barelle zadeli tudi prečko, vrnil v igro, Ivan Perišić pa je izenačil na 2:2 v 69. minuti. V 80. pa je Rodrygo Špancem spet priigral vodstvo.

V skupini je Atalanta gostila vodilni Liverpool in visoko izgubila brez Iličićeve pomoči, slovenski reprezentant je sedel na klopi. Diogo Jota je v 16. minuti Angleže popeljal do zasluženega vodstva, isti igralec pa je zadel tudi v 33. minuti. V 47. minuti je po protinapadu zadel še tretji iz trojice hitronogih (ob Joti še Sadio Mane) Liverpoolčanov Mohamed Salah, dve minuti zatem pa je na 4:0 povišal Sane. Za 5:0 je v 54. minuti svoj "hattrick" dopolnil spet hitri Jota. V 62. minuti je Atalantin napadalec Duvan Zapata zadel vratnico ter nato zapravil še nekaj priložnosti, a ostal brez zadetka.

Midtjylland je gostil Ajax in izgubil z 1:2. Nizozemci so povedli že v prvi minuti, zadel je Antony, podajalec pri prvem golu Dušan Tadić pa se je sam vpisal med strelce v 13. minuti. Pet minut pozneje so zadeli tudi Danci prek Andersa Dreyerja.

V skupini C je Porto ugnal Olympique Marseille s 3:0. Portugalcem je vodstvo priigral Moussa Marega v četrti minuti, Dimitri Payet pa je deseti pri Francozih zapravil najstrožjo kazen. Jo je pa v 28. minuti na drugi strani unovčil Sergio Oliveira za 2:0. za 3:0 je v 69. minuti poskrbel Marulanda Fernando Luis Diaz. Manchester City je s 3:0 odpravil Olympiakos, Angleži so povedli v 13. minuti z golom Ferrana Torresa, v 81. je zadel Gabriel Jesus, v 90. pa še Joao Cancelo.