© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.08.2020 19:00:57

VSE JE JASNO! Barca izbrala NOVEGA TRENERJA, znana usoda PREDSEDNIKA in datum VOLITEV!

Profimedia

Skoraj pet ur je trajalo izredno zasedanje vodstva kluba.

Quique Setien pričakovano ni več trener Barcelone, potem ko si je privoščil zgodovinsko katastrofalen izpad iz lige prvakov. Barca ga je odstavila tudi uradno in napovedala imenovanje trenerja v naslednjih nekaj dneh. Prav tako v skladu z napovedmi bo to postal nekdanji nogometaš Barce, strelec zadetka za naslov evropskih prvakov leta 1992 Ronald Koeman. Ta je že pripotoval v Barcelono, a se mora vrniti v domovino in tam razdreti pogodbo z nizozemsko zvezo. 

Težav ne bi smelo biti, kajti v selektorski pogodbi ima klavzulo, ki mu dopušča precej neoviran odhod, če dobi ponudbo Barcelone. Januarja je eno že zavrnil, saj ni želel prevzemati takega delovnega mesta sredi sezone, zdaj pa je ponudbo sprejel. Vseeno pa ne gre za lahko odločitev, kajti moral bo prepričati tudi bodočega predsednika, ki ga bo Barcelona dobila že kmalu in ki bo zagotovo imel svoje trenerske ideje. Sploh še ta predsednik ne bo iz struje trenutnega Josepa Marie Bartomuea. 

Ta se ni odločil za odstop in razpis predčasnih volitev. Odločil se je dokončati mandat in je dobil podporo vodstva kluba, ki je tudi sprejelo dogovor okrog predsedniških volitev prihodnje leto. Zgodile se bodo 15. marca, že v oktobru pa bo stekel volilni proces vključno s prijavljanjem kandidatov. Koeman bo torej pravzaprav imel le nekaj mesecev časa, da skuša ostati na položaju in se ubrani obljub o vrnitvi bodisi Xavija Hernandeza bodisi Pepa Guardiole.