© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.08.2020 14:51:03

Hrvati so ŠOKIRANI, o novem igralcu Hajduka so izbrskali ŠOKANTEN PODATEK ... Že od malih nog ...

sn

Dalmatinci so bili ob novici, da k njim prihaja nadarjeni desni branilec Red Bull Salzburga, navdušeni, potem pa ...

Kmalu po prihodu 23-letnega Darka Todorovića v Split se je začela v javnosti širiti novica, da je nogometaš velik navijač Crvene zvezde, da celo obožuje navijaško skupino Delije – pri naših južnih sosedih tako zelo osovraženo. "Od malih nog sem navijač rdeče-belih. Delije ustvarijo najboljše vzdušje na stadionih," je izjavil pred dvema letoma, ko sta se v kvalifikacijah za ligo prvakov pomerila prav njegova ljubezen – Crvena zvezda – in njegov takratni klub – RB Salzburg.

"To je zame nekoliko nenavadna situacija, vendar sem profesionalec. Naredil bom vse, da bo RB Salzburg napredoval," je dejal ob tisti priložnosti in še dodal: "Od trenutka, ko sem izvedel, da bo beograjski klub naš tekmec, smo se v slačilnici pogovarjali o navijaškem vzdušju, ki nas čaka. Takšnega pač ni nikjer v Avstriji. Ko smo potem izvedeli, da bo tekma pred praznimi tribunami, sem bil kar razočaran, čeprav so se s tem naše možnosti povečale."

Todorović, ki je bil rojen v Bijeljini, v BiH, je kariero začel v Slobodi iz Tuzle. Potem se je kot izjemen talent preselil v RB Salzburg. Za ta klub je odigral 12 tekem, lani pa je kot posojen igralec nosil dres nemškega Holstein Kiela. Bil je stalni član mlade reprezentance BiH, deset nastopov pa ima tudi za člansko izbrano vrsto.

V Hajduk je to poletje prišel kot posojeni igralec. Za svoj novi klub je prvič zaigral že včeraj proti Istri in ob zmagi z 2:0 podal za drugi zadetek. Igranje nogometa po hrvaških stadionih bo v tej sezoni zanj lažja naloga, težje delo ga bržčas čaka na splitskih ulicah, ko bo moral pojasnjevati svoja navijaška nagnjenja.